Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Antalya'da, bacağı kesilen minik Özge Yıldırım artık yürüyor
        1

        Antalya'da, evinin tavanına monte ettiği makaralı düzenekle sol ayağı erken doğum sonrası kesilen 3,5 yaşındaki kızı Özge'yi yürütmeye çalışan Ali İhsan Yıldırım, yaklaşan "Babalar Günü"nün kendisi için daha bir anlamlı olduğunu belirterek, "Kızımın mutluluğu için var gücümle mücadele ediyorum. Onun gözlerinin içi güldüğünde benim de gülüyor" dedi.

        2

        Yaptığı düzenek sayesinde her gün büyük bir sabırla çalıştırıp tek bacakla ayakta durmasını sağladığı kızını sokağa çıkarıp parka götüren Yıldırım, onun yaşıtlarıyla aynı hayatını sürdürmesi için çabaladığını, her şeyi onun bir an olsun gülümsemesi amacıyla yaptığını söyledi.

        3

        Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Babalar Günü"nün kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, kızını olabilecek en iyi koşullarda büyütebilmek için var gücüyle mücadeleyi sürdüreceğini, kızının gözlerinin içinin gülmesiyle kendisinin de güldüğünü vurguladı.

        4

        Yıldırım, "Baba olmak emek ister. Kızımın ihtiyaçları için çalışmak zorundayım. İşe gitmeden her gün onu parka götürüyorum. İşten çıkınca da fizik tedavi için hastaneye götürüyorum. 'Kızımı yürüteceğim' dedim kendime ve sabahlara kadar uyumadan bu düzeneği yaptım.

        5

        Kızım bu düzenek sayesinde ayakta durmayı başardı. Bazen kahroluyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Yapabileceğim tek şey mücadele etmek." dedi. Özge'nin kendisine çok düşkün olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

        6

        "Bazen acil işe gitmem gerekiyor, o yüzden ona görünmeden kaçarak evden çıkıyorum. İşte o zamanlar arkamdan çok ağlıyor. Annesinden çok beni arıyor. Beni görünce paçama yapışıyor ve protez ayağını bana verip 'Hadi beni dışarıya götür' diyor. Ben de onu parka götürüyorum. Onu mutlu etmek beni de mutlu ediyor."

        7

        Yaşadıklarının bir "baba kız hikayesi" şeklinde sinemaya aktarılabileceğini ifade eden Yıldırım, "Çok zorlu günler yaşadık ama hiç pes etmedik. Kızımı her gün apartmanın merdivenlerinde ayak kaslarının gelişmesi için çalıştırıyorum. Hayata onu adapte etmeye çalışıyorum.

        8

        Yürümesi yavaş yavaş ilerliyor. Tıp geliştikçe, fizik tedavi gördükçe daha da iyi olacak." diye konuştu. Çocuk yaparken sorumluluğunu da ömür boyu üstlenmeyi baştan kabul etmek gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, babalığın hiç de kolay olmadığını ifade etti.

        9

        Yıldırım, "Kızım devamlı balkondan bakıyor. Çocuklar dışarıda oynarken üzülüyor. Onu böyle görünce kahroluyorum. Onun yaşındaki çocuklar koşarak bisiklete biniyor. Kızımın çocukluğu bitti zaten.

        10

        Çocukluk hayatı olmadı. Yaşıtları gibi oynayamadı, koşamadı, bisiklete binemedi. Umarım tıp ilerledikçe okul hayatı ve sonraki yıllar onun için güzel olur." dedi.

        11

        Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi'nde yaşayan Ali İhsan-İlknur Yıldırım çiftinin 6,5 aylık dünyaya gelen kızları Özge, erken doğum nedeniyle üniversite hastanesinden özel bir hastaneye sevk edilmişti.

        12

        Buradaki tedavisinin 8'inci gününde, kangren olan bebeğin sol ayağının "Protein C-S" hastalığı nedeniyle kesilmesi gerektiği bildirilmişti. Aile kızlarını özel hastaneden alıp tekrar üniversite hastanesine götürmüş ancak bacak kurtarılamamıştı.

        13

        Baba Ali İhsan Yıldırım, yanlış iğne sonucu damarı yırtıkları gerekçesiyle özel hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak savcılık, yeterli delil olmaması nedeniyle dava açılmasına gerek görmemişti.

        14

        Bu arada sol ayağına protez takılan Özge'nin bu şekilde yürümeyi öğrenememesi üzerine özel bir rehabilitasyon merkezine başvuran baba Yıldırım, burada fizik tedavi için yüksek ücret istenmesi nedeniyle, ustası olduğu alüminyum doğramadan düzenek yapmaya karar vermişti.

        15

        Evin salonunun tavanına alüminyum bir düzenek monte eden baba Yıldırım, tekerlekleri olan düzenekten sarkıttığı ipi de kızını taşıyan kemere bağlamış ve kızının yürümesini bu şekilde sağlamıştı.

        16

        Baba kızın dramının tekrar haberlere konu olmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da destek telefonu gelmişti.

        17

        Bu gelişme üzerine Kepez Devlet Hastanesinde fizik tedavisine başlanan Özge bebeğe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yeni protez takılacağını bildirmişti.

        18

        Türkiye'nin ilk yüz naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, Özge bebeği muayene etmiş ve tedavi desteğinde bulunmuştu.

        19

        Baba Yıldırım, ayrıca Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile görüşmüş ardından da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün yönlendirmesiyle avukat Mustafa Özdemir ile görüşerek hukuki süreci yeniden başlatmıştı.

        20

        Özge bebeğe destek olmak isteyen Şırnak'ta görevli "Kayılar" komando birliği ise bir koli oyuncak göndermişti.

        21