Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Arabası var, yolu yok

        Ayvalık'ın Cunda Adası’nda yaşayan yüzde 90 bedensel engelli 47 yaşındaki Mustafa Şimşek yürüyemiyor, konuşamıyor ve ellerini kullanamıyor.

        Gazete Habertürk'ten Nilgün Kaya imzalı habere göre; evden sadece Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği’nin aracıyla özel etkinliklere katılmak için çıkabilen Mustafa, 1 yıl önce kendisine verilen akülü aracıyla sokaklarda gezmek istiyor. Ancak sokaklar buna uygun değil. Mithatpaşa Mahallesi’nde annesi Hanife, babası Orhan Şimşek ile birlikte yaşamını sürdüren Mustafa Şimşek, özgürce dolaşabilmek için yaklaşık 1 yıl önce mücadele başlattı. Şimşek, önce Ayvalık Belediyesi’ne ardından tarihi kent dokusu nedeniyle sokaktaki düzenleme talebini Bursa Anıtlar Kurulu’na bir dilekçe yazarak iletti. Şimşek ellerini kullanamadığı için ayak parmaklarıyla Anıtlar Kurulu’na yazdığı dilekçesinde “Ben sadece bana uygun bir yolu yapmalarını istedim, uzunluğu en fazla 700 veya 800 metredir. Benim yolumun yapılması için sizin izniniz gerekiyormuş. Benim akülü aracımın gidebileceği genişlikte bir yol olsun yeter bana. Lütfen bana yardım edin” ifadesini kullandı.

        REKLAM

        ERDOĞAN’A MEKTUP

        Anıtlar Kurulu da Mustafa Şimşek’in dilekçesine 2 Mart 2017’de cevap verdi. Yazıda koruma amaçlı imar planı hatırlatılarak, “Belirtilen mağduriyetin giderilebilmesi amacıyla yürürlükteki koruma amaçlı imar planı hükümlerine uygun olabilecek çözüm önerisinin Ayvalık Belediyesi’nce değerlendirilmesine karar verdi” denildi. Yazı sonrasında Ayvalık Belediyesi’nden bir ekip giderek yolda inceleme yaptı. Aradan geçen zamanda yol yapılmayınca Mustafa Şimşek bu kez derdini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdı. Şimşek “Engellilerin sokağa çıkmaya hakkı yok mu?” diyerek Cumhurbaşkanı’ndan yardım istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ