Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Zehra bebek ailesine çifte bayram yaşatacak

        Gebeliğin 21. haftasında 420 gram olarak dünyaya gelen ve 5 aylık tedavinin ardından 15 günlük bebek seviyesine ulaşan Zehra bebek, Kurban Bayramı'nı ailesiyle evinde geçirecek.

        Gebeliğinin 21. haftasında kontrol amacıyla hastaneye başvuran 26 yaşındaki Ayşe Alışır, erken doğum riskiyle doğumhaneye alındı. Bunun ardından Alışır, henüz 20 hafta 4 günlük hamileyken 420 gram ağırlığındaki bebeğini dünyaya getirdi. Zehra ismi verilen bebek, yaklaşık 5,5 aylık tedavinin ardından 3 kilo 200 gram ağırlığına ulaştı.

        Uygulanan tedaviyle yaklaşık 15 günlük bebek seviyesine gelen Zehra, Kuran Bayramı'nı evinde geçirecek ve ailesine iki bayram sevinci yaşatacak.

        "İKİ BAYRAM BİR ARADA OLACAK"

        REKLAM

        Anne Ayşe Alışır, Zehra'nın ilk çocuğu olduğunu belirterek, rutin kontrol yaptırmak üzere hamileliğinin 21. haftasında geldiği hastanede erken doğum riskinin tespit edildiğini söyledi.

        Alışır, muayenelerin ardından bebeğin erken doğumla dünyaya geleceğinin anlatıldığını dile getirerek, "Hemen doğuma alındım. Normal doğumla bebeğimi dünyaya getirdim. Çok küçük bir bebek olduğu için hemen müdahale edildi. 5,5 aylık tedavinin ardından bebeğimiz bu hale geldi. Çok şükür Rabbim bize bağışladı. Her gün hastaneye geldik. Bebeğimizi arife günü alacağız, iki bayram bir arada olacak. Adını Zehra koyduk" diye konuştu.

        Bebeğin tedavisini gerçekleştiren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Uzman Dr. Osman Hacıhasanoğlu, "Daha önce 21 haftadan önce doğan bir hastam olmadı. 21-22 haftalık hastalarım oldu ama bu kadar küçük doğmasına rağmen yaşayan ilk hastamız. Literatürde 21 haftadan küçük dünyaya gelip yaşayan bir örnek görmedim. Önemli olan Zehra'nın yaşaması. Bu durum, literatür hekimlerini ve bilim dünyasını ilgilendiren bir şey. Vakanın literatüre girebileceğini düşünüyorum. Gerekli girişimlerde bulunduk." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ