Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İnsan yağı çetesi hayaliymiş

        Peru Emniyet Genel Müdürü General Miguel Hidalgo, düzenlediği basın toplantısında, konuyu yine bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuran ve olayı soruşturan General Felix Murga ile Albay Jorge Mejia'nın görevden alındığını ve konuyla ilgili iç soruşturma yapıldığını söyledi. Hidalgo, bu tür olayların polisin saygınlığını ve imajını etkilediğine dikkati çekti.

        La Republica gazetesi, Huanuco polisinin insan yağı çalınması hikayesinin başkentte sürpriz yarattığını, zanlıların ise yalnızca uyuşturucu kaçakçılığının yanı sıra cinayet, yasadışı silah bulundurma gibi eylemlerle suçlandığını aktardı.

        Yağlarını çalmak için insanların öldürüldüğü eski zamanlara ait "Pishtacos" efsanesine dayandırılan ve bu isim verilen operasyonla ilgili iddiaların, polisin faaliyetlerinin üzerini örtme girişimi olduğu öne sürülüyor.

        Eski İçişleri Bakan Yardımcısı Carlos Basombrio da, 2007-2008 yıllarında Trujillo kentinde 46 kişinin ölümüyle ilgili olarak polisi suçlayan bir haberin yayımlanmasının ardından, dikkatleri dağıtmak için bu iddianın bazı polislerce ortaya atıldığını savundu.

        Polis, daha önce 5 kişiyi öldüren 3 zanlıyı yakaladığını, bu zanlıların insanları yağlarını elde etmek ve bunları Avrupa'daki kozmetik şirketlerine satmak için öldürdüklerini itiraf ettiğini açıklamıştı.

        Murga ve Mejia, yağ hırsızlarının bu yıl Huanuco eyaletinde 30 ila 60 kadar insanın kaybolmasından da sorumlu olduğunu belirtmişti. İddianın ortaya atıldığı basın toplantısında, gazetecilere insan yağıyla dolu olduğu öne sürülen 2 dolu şişe, bir kurbanın resmi ve polisin cesetleri arayan görüntüleri gösterilmişti. Sağlık uzmanları ise, böyle bir karaborsa piyasa olduğu yaklaşımını şüpheyle karşıladıklarını söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ