Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık "GDO ilaçta da kullanılıyor"

        Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gıda Topluluğu, 'Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar(GDO)'ın Ekonomik, Çevresel ve Sosyal Etkileri' konulu konferans düzenledi.

        Konferansta konuşan Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, GDO'un yalnız bitkilerde değil ilaç sanayiinde de kullanıldığını belirtti. Bunun çok fazla tartışma konusu olmadığını dile getiren Çakmakçı, "GDO değişimi bazı sebeplerden ötürü istenmektedir. Bunların başında mevcut türlerdeki ürün miktarını artırmak, hasat sonrası kayıpları azaltmak, ürünleri soğuk, sıcak, kuraklık ve tuzluluk gibi etkenlere karşı daha tolernaslı hale getirmek, toprak verimliliğinin azaltmasını önlemek, gıdaların besleyici değerlerini artırmak ve endüstri için alternatif kaynaklar geliştirmek olarak sıralanabilir." dedi.

        GDO'ya karşı olanların geliştirdiği farklı görüşler olduğunu dile getiren Çakmakçı, bunları "Bizim geliştirdiğimiz gıdalar güvenlidir. Gen aktarım teknikleri doğal değildir. Biz Allah'ın yarattıkları ile oynayamayız." şeklinde sıraladığını kaydetti. Oysa Allah'ın insanlara akıl verdiğini kaydeden Çakmakçı, insanın da bu aklı en iyi şekilde kullanması gerektiğini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ