Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bayanlar cinsel organlarını tanımıyor

        Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) olarak her gün vatandaşlardan gelen soruları yanıtladıklarını söyleyen Genel Başkan Dr. Cem Keçe, bayanların cinsel organlarını tanımadıklarını ifade etti. Dr. Keçe, kendilerine en çok kızlık zarı, vajina deliğinin nerede olduğu, idrarın nereden yapıldığı ve regl kanamasının nereden geldiği gibi sorular yöneltildiğini anlatırken, "Kaç yaşında olursa olsun ya da evli veya bekar olsun kadınlarımız cinsel organlarının yapısını bilmiyorlar. Tabi ki bunda toplumumuzda kadınların yetiştiriliş tarzının önemi büyüktür. Kadınlar cinsel organlarını elleri, gözleri, burunları, vb. gibi normal bir organ olarak değil de; pis, kötü ve gösterilmesi ayıp bir yer olarak algılayarak büyüyorlar ve vajinalarını sevmiyorlar" şeklinde konuştu.

        EVLENDİKTEN SONRA İLİŞKİYE GİREMİYORLAR

        Erkeklerde de vajina deliğini bulamadıkları için ilişkie girememe sorunu olduğunu kaydeden Dr. Cem Keçe, sağlıklı bir bayanın da cinsel organını tanıması gerektiğini savundu. Bayanların cinsel organını ayna yardımıyla incelemesi gerektiğini bildiren Keçe, "Kadının dış genital bölgesinde 3 tane açıklık vardır, bunlar; idrar deliği, vajina deliği ve anüstür (makat). Kadınlarımız idrar deliği ile vajina deliğinin farklı olduğunu bilmiyorlar. İdrarın nereden yapıldığını bilmiyorlar. İdrar deliği vajina deliğinin üst kısmında ve daha küçük bir deliktir. Yine adet kanının nereden aktığı da kadınların bize en sık yönelttiği sorulardan biridir. Adet kanı vajina deliğinden akar. Erkeklerimiz de bu konuda son derece bilgisizler. Vajina deliğini bulamadıkları için evlendikten sonra aylarca ilişkiye giremeyen çiftlerimiz var" dedi.

        ÖPÜŞMEYLE KIZLIK ZARI BOZULUR MU?

        "Havuza atladım kızlık zarım bozuldu mu?", "Duş yaparken vajinama su tuttum kızlık zarıma bir şey olur mu?" "Öpüşmeyle kızlık zarıma zarar gelir mi?" gibi soruların kendilerine yöneltildiğini belirten CİSED Genel Başkan Yardımcısı Psk. Gülüm Bacanak ise "Kızlarda ilk ilişkide çok acı çekme ya da kanama olması korkusu var. Aynı zamanda zarda kanama olmazsa diye de bir korku mevcut. Eğer kanama olmazsa bu defa eşleri onlardan şüphe edecek, aileler duyacak ve sevgi dolu ve keyifli olması gereken ilk ilişkilerini belki de acı ve suçluluk içersinde yaşayacaklar ve en iyi ihtimalle kız muayeneye götürülecek. Bu korku, hiç bir erkekle temasta bulunmamış kızlarımızda bile ya kızlık zarıma birşey olursa endişesi yaratıyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ