Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 2 saat televizyon izleyen aptallaşır!

        Kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, sınava hazırlanan öğrencilere televizyondan uzak durmalarını önerdi. Baran, ''Televizyona Almanlar aptal kutusu diyorlar, çünkü 2 saat televizyon seyreden kişinin beyni aptallaşır, zihni tembelleşir.'' dedi.

        Sakarya Dershaneleri Terme şubesi, kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran'ı öğrenci ve velileriyle buluşturarak, yaklaşan sınav öncesinde öğrencilerine özgüven ve moral aşıladı.

        Öğrencileri stresten uzak tutmak için konuşmasını sık sık esprilerle süsleyen Baran, sınav anında stresten kurtulmak için neler yapmaları konusunda öğrencilere taktikler verdi. Bir şeyi istiyorlarsa, yılmadan, istenilen şeyin üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyen Baran, "Denemek, yılmadan usanmadan denemek lazım. 15 dakika kitap okumak kadar beyni geliştiren başka bir şey bilmiyorum. Biz cep telefonlarımızı almadan nasıl evden çıkamıyorsak, Japonlar da kitaplarını yanlarına almadan evlerinden çıkamıyorlar." diye konuştu. Sakarya Dershaneleri Terme Şube Müdürü Mehmet Mercan ise amaçlarının, öğrencilerin motivasyonunu üst düzeyde tutmak ve kendilerine olan güveni artırmak olduğunu kaydetti.

        "Sakarya Dershanesi'nin farkı, fedakarlığı ve başarıyı yaşam biçimi haline getirmiş olan öğretmenlerimiz ve kaliteden taviz vermeyen yapımızdır." diyen Mercan, Terme Halk Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen seminere yüzlerce öğrenci ve velinin katıldığını ifade etti.

        Programda, daha önce yapılan 'İlk adım' sınavında başarılı olan öğrencilere ve onları yetiştiren öğretmenlere çeşitli hediyeler ve plaket verilerek ödüllendirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ