Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Tehlikeli ikili: Karpuz-peynir

        Yazın diyet yapanların ve öğünü hafif geçirmek isteyenlerin tercih ettiği “karpuz-peynir ikilisi” göründüğü kadar masum değil. Beslenme ve Diyet Bölümü Diyetisyeni Aysun Yurdakul, bu ikilinin çok miktarda tüketilmesi halinde kiloya neden olacağını söyledi:

        “Karpuz-peynir ikilisinin çok miktarda tüketilmesinin kilo verdirmek yerine kilo aldıracağı unutulmamalı. Tercih edilen peynir, eğer çok yağlı ve tuzlu ise karpuzunmiktarını da fazla kaçırırsanız,masumgözüken bir öğün, tambir diyet faciasına dönüşebilir. Karpuz yaz meyveleri içinde su oranı en yüksek olanı; aynı zamanda tadı ve serinletici özelliğinden dolayı en çok tercih edilen meyve. Karpuz -peynir ikilisini diyetlerde ana öğün olarak kullanmak yerine, miktarı iyi ayarlandığı zaman iyi bir ara öğün olarak kullanmak gerekir. Ancak 15 adet üzümün, 12 adet kirazın, 5 adet eriğin ya da 1 adet incirin 1 porsiyon meyve yerine geçtiğini düşünürsek, akşamyemekten sonra televizyon karşısında yenilenmeyve tabaklarının ne kadar kalorili olduğunu bilmemiz gerekir. Özellikle diyabet hastalarının dameyve şekerini fazla aldıkları zaman şekerlerini yükselteceğini bilmeleri gerekir.”

        Antioksidan ve su deposu

        Karpuz, C vitamini deposu ve mükemmel bir antioksidan meyve. Potasyum ve posa içeriği yüksek. Büyük bir dilim karpuz günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 80’ini karşılar. İçerdiği likopen ve beta karoten sayesinde tam bir cilt yenileyicisi ve bağışıklık sistemi destekleyicisi.

        GAZETE HABERTURK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ