Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 5 yıldızlı otel rahatlığında hastane

        Van Valisi Münir Karaloğlu, Van-Edremit karayolu üzerinde yapımı devam eden 400 yataklı bölge hastanesinin kasım ayının sonunda faaliyete geçmesini planladıklarını söyledi.

        İnşaat kısmı tamamlanan hastane binasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte incelemede bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Gazetecilerle birlikte hastanenin poliklinik ve hasta odalarını dolaşan Vali Karaloğlu, hastanenin 5 yıldızlı otel standardında düşünülerek inşa edildiğini kaydetti. Hastanede 400 yatak bulunduğunu, bunun yüzde 70'inin tek kişilik odalardan oluştuğunu ifade eden Vali Karaloğlu, 25 adette süit oda bulunduğunu belirtti. Vali Karaloğlu, 170 bin metrekare araziye sahip hastanenin yaklaşık 100 bin metrekaresinin yeşil alan olarak planlandığını ifade ederek, "Şu anda Türkiye'de yapılan ve yapımı devam eden hastaneler içinde en çağdaş yapının bu hastane olduğunu iddia ediyoruz" dedi.

        Van'ın, bitme aşamasına gelen Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 400 yataklı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin yapımının tamamlanmasıyla bölgenin sağlık merkezi olacağını kaydetti. Yüklenici firmanın hastaneyi teslim etmek için kasım ayının sonuna kadar süresi bulunduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, hastaneyi ekim ayında teslim almayı planladıklarını, ancak kanalizasyon sorunu nedeniyle kasım sonunda faaliyete geçmesini planladıklarını vurguladı. Vali Karaloğlu, "Burada her şey 5 yıldızlı otel konforunda planlanmış. Son derece kullanışlı bir binadır. Van halkına çok konforlu bir binada sağlık hizmeti sunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ