Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Evlilik vizesi geliyor!

        BEGÜM ÇELİKKOL/ HABERTURK.COM

        Yepyeni bir hayat eskisinden de güzel neden olmasın? Zaten her evlilik de bu inançla başlamıyor mu? Ama hastalıkta, sağlıkta, iyi günde, kötü günde diye başlayan yeminler gün geçtikçe bozuluyor, boşanmalar artıyor, aile içi şiddetin oranı yükseliyor. Bunun önüne geçmek evlilik terapistlerine kalıyor!

        Bundan böyle, evlenmek isteyen çiftler evlilik öncesi eğitimine alınacaklar. Evlilik ve İletişim Uzmanı İnci Yeşilyurt' un uzun süredir üzerinde çalıştığı ve 'Evlilik Vizesi' adını verdiği projesi ile evlenmek isteyen çiftler evlilik öncesi eğitime alınacaklar. Amaç boşanmaların azaltılması, çiftlerin evlilikte karşılaşabilecekleri iletişim problemleri ve çözümleri hakkında bilgilendirilmesi, sağlıklı ve huzurlu aile yapısının korunması. İnci Yeşilyurt'un eğitim projesine ilk olarak İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi destek verdi.

        EVLİLİK VİZESİ

        Proje kapsamında bundan böyle evlenmek için Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne başvuran çiftler 2 saat sürecek evlilik eğitimine ücretsiz katılarak evlilik sertifikası alacaklar. Sertifikalarını diğer evrakları ile birlikte sunmalarının ardından nikahları kıyılabilecek.

        EĞİTİM NELERİ İÇERİYOR?

        Evlilik eğitiminde yok yok. Düğün sırasında davranış kurallarından, takı merasiminde ne yapılması gerektiğine, yastık savaşlarından aileler ile iletişime, gelin kayınvalide iletişiminden, ekonomik problemlerle nasıl başa çıkılacağına, iletişim problemlerini çözme konusundan, ev içinde görev paylaşımına, sadakatten aşka pek çok konu genç çiftlere anlatılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ