Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Polis eşlerine sağlıklı yaşam önerileri

        Ünlülerin diyetisyeni olarak da bilinen Dr. Ender Saraç, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Çapkın'ın organize ettiği bir davette, İstanbul'da görevli olan kadın polis eşleri ve kadın polislere, sağlıklı ve zayıf kalmanın püf noktalarını anlattı. Saraç, sağlıklı ve formda yaşamanın en önemli formülünün, irade olduğunu, gerekli iradenin ardından iyi bir formülle sağlıklı bir yaşam sürdürülebileceğini anlattı.

        İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın eşi Nurten Çapkın'ın bayan polis eşleri ve bayan polisler için, Tozkoparan Polis Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde "Sağlıklı ve zinde yaşam" etkinliği düzenledi.

        SAĞLIKLI YAMAŞIN DA BEDELİ VAR

        Etkinliğe davetli olan ünlülerin diyetisyeni Dr. Ender Saraç, "Sağlıklı ve zinde yaşam için herşey iradeyle başlar. Pazartesi başlayıp Çarşamba günü biten diyetlerin insanlara hiç bir faydası yoktur. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için diyete başlamadan önce mutlaka bu konuyu beynimize yazıp gerekli iradeyi göstermemiz gerekir. Bedelsiz hiç bir şey yoktur. Sağlıklı yaşamanın da bir bedeli vardır" dedi.

        KAN TAHLİLİ İLE KİŞİYE ÖZEL DİYET

        Dr. Ender Saraç, insan vücudunun kozmik bir bağla ortak hareket ettiğini söyleyerek, "Diyetten önce özellikle bir kan testi yapıp organlarımızın sağlıklı ve düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığına bakmamız gerekir. Bir organımızdaki aksama dahi tüm vücudumuza zarar verebilir. Gerekli testlerin ardından kişiye kişinin metobolizmasına uygun diyet proğramları yapılmalıdır" diye konuştu.

        Nihat ULUDAĞ / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ