Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Zayıflama yarışı kızıştı!

        KİLO vermek ya da forma girmek için zayıflama merkezlerinin ve kliniklerin kapısını çalanların profiline bakıldığında, erkek sayısı her geçen gün artıyor. Forma girmenin bedeli illere, kliniklere, diyetisyenlere ve uygulanan programlara göre farklılık gösterirken ilk seans ücretleri de 900 TL’ye kadar çıkıyor. Özellikle erkeklerden yoğun talep aldıklarını ifade eden ünlü beslenme uzmanı Dr. Ender Saraç, erkeklerin daha çok göbek ve bel bölgesini eritmek için zayıflama merkezlerine başvurduğunu kaydetti. Son dönemde karından iğnelerle yağlı bölgelerden incelmeyi sağlayan paket programda ve Coolsculpting denilen yağları dondurarak azaltma yöntemine talebin arttığını vurgulayan Saraç, bu iki uygulama dışında akapunktur, kulağa tohum takılması, ultrason ve yağların azaltılması, zayıflama yöntemleri Yoga, Biorezenans, Mezoterapi programlarına da ilginin devam ettiğini söyledi. İstanbul dışında olmak isteyenler için Bodrum Kadıkalesi’nde de danışmanlığını yaptığı bir zayıflama merkezinin bulunduğu dile getiren Saraç, ücretlerin ise kişinin hangi programa girip ne kadar süre devam edeceğine, yatılı kalıp kalmama durumuna göre ve hangi zayıflamaya yardımcı aletlere gireceğine göre değiştiğini belirtti.

        KİMYASAL İLAÇ ÖNERMİYORUZ

        Star'dan Ayşe Ekin Gündüz'ün haberine göre, vücuda zarar veren, önce kilo verdiren ama ardından katbekat aldıran kısa soluklu müdahalelere inanmadıklarını ifade eden ünlü diyetisyen Taylan Kümeli ise hiç bir kimyasal ilacı önermediklerinin altını çizdi. Erkeklerde beslenme yanlışlarına bağlı şikayetlerin daha çok olduğunu ifade eden Kümeli, erkeklerden gelen taleplerle ilgili olarak ise “En az kadınlar kadar. Bazen kadınlardan çok” dedi. Sadece zayıflama merkezi olmamalarından dolayı başvuranlar arasında geniş bir skalanın söz konusu olduğunu dile getiren Kümeli, ilkbahar dönemlerinde başvuru sayılarında artış olduğunu belirtti.

        75 KG İÇİN HAFTADA 1 KG İDEAL

        Bazen fazla kilo vermek de riskli

        Dr. Ender Saraç özel durumlar haricinde çok hızlı kilo verilmesini önermiyor. Kısa sürede kilo vermek isteyen bayanlar için özellikle karından iğnelerle yapılan programlar, yağları dondurarak yok etme ve özel diyet programları gibi değişik programların bulunduğunu kaydeden Saraç, ideal kilo verme ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Özel durumlar haricinde 75 kg kadar olan kişilerde haftada 1 kg’yi geçmemek gerekir ama 100 kg üstündeki bir kişi de haftada 1.5 kg kadar verebilir. 130 kg üstünde bir kişi içinse hafta 2 kg normal olabilir. Burda önemli olan kilonun göbek ve bel civarından yağ ağırlıklı verilmesi olmalıdır. Kas ve kemiklerinse korunmasıdır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ