Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 8 yıl sonra biyonik kulakla duymaya başladı!

        GEÇİRDİĞİ menenjit nedeniyle 1 yaşında işitme duyusunu yitiren küçük Aleyna beynine takılan biyonik kulakla artık duyabiliyor. Aleyna’nın annesi Selma Kaya, “Ameliyattan sonra Aleyna oldukça iyi bir şekilde duyuyor. Çocuğumun sesleri anlaması, canlıları tanıması için evde yeri geldi köpek oldum yeri geldi kedi” diye konuştu.

        BAŞARISI ARTTI

        Ameliyattan sonra Aleyna’nın okul ve sosyal hayatında başarısının arttığını ifade eden anne Selma Kaya, hayatlarındaki gelişimi şöyle anlattı: “Biyonik kulak takılalı 2 sene oldu. Şu anda 11 yaşında. Daha öncesinde işitme cihazlarını kullanıyordu. Ameliyattan sonra konuşmasını düzeltti. Okulda verimli olmaya başladı. Aleyna kapı zilini ve telefon sesini duymuyordu. Şimdi diğer odadan koşup kapıya geliyor. Ben mutfaktan seslendiğimde salondan duyup geliyor. Okulda arkadaşları ve öğretmeninin konuşmalarını duymuyordu. Şimdi iki yıldır teşekkür alıyor. Normal ve işitme eğitimi almak için iki okula da gidiyor.”

        4 YAŞINA KADAR

        Biyonik kulak için belli bir yaşın olduğunu belirten, Aleyna’nın ameliyatını yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Uzmanı Prof. Dr. Nebil Göksu işitme engelli doğmuş ve hiçbir şekilde işitme cihazı kullanmamışsa 4 yaşına kadar takılması gerektiğini söyledi.

        DENİZ BİLİROĞLU- GAZETE HABERTURK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ