Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Uzun süre geçmeyen grip zatürreyle sonuçlanıyor

        ÖLÜMLE sonuçlanabilen ciddi bir akciğer hastalığı olan zatürre, grip belirtilerinin gerilemeden devam etmesiyle başlıyor.

        Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, grip virüsünün akciğerlere yerleşmesiyle zatürreenin ortaya çıktığının belirtildi. Doğru seçilen antibiyotiklerle hastalığın iyileşeceğine dikkat çekilen açıklamada, ‘zatürree’ olarak bilinen pnömokok enfeksiyonlarının, özellikle risk grubu hastalarda ölümle sonuçlanabilecek ciddi bir akciğer hastalığı olduğu kaydedildi.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Küçük çocuklar, ileri yaştakiler ve halihazırda kronik bir hastalığı bulunan kişilerde daha ağır seyreder, hatta ölümle bile sonuçlanabilir. 39 dereceyi geçen ateş, öksürük ve çoğu zaman pas renginde olan koyu kıvamlı balgam, hastalığın başlıca belirtileridir. Zatürreeye neden olan bakteriler, kan ile tüm vücuda yayılarak ‘bakteriyemi’ adı verilen tablo ve beyin zarında da ‘menenjit’ gibi ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu bakteriler zatürreeye neden olduklarında, her 20 vakadan biri ölümle sonuçlanır. Aynı şekilde her 10 bakteriyemi vakasından 3’ü de ölüm getirir. Zatürreeyi önleyici bir aşı var. Tek bir doz aşıyla yıllar süren bir bağışıklık elde edilir. Bazı durumlarda da aşı 5 yılda bir tekrarlanır.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ