Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ablasına hayat verecek

        Çorlu'da anemi teşhisi konulan 9 yaşındaki Serpil Sevim, nakil için uygun iliği 7 yaşındaki kardeşi Semanur da buldu, ancak ameliyat masrafları yeşil kart sahibi aileyi zor durumda bıraktı.

        Çorlu'da çocukları Serpil (9), Semanur (7) ve Sıla (3) isimli üç çocukları olan Tekin Sevim ve Şehri Sevim çifti en büyük kızları Serpil'in hastalığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Epilepsi hastalığı nedeniyle malulen emekli baba olan Tekin Sevim ve gündeliğe giderek evini geçindirmeye çalışan anne Şehri Sevim uzanacak bir yardım elini bekliyor. Yeşil kart sahibi olduklarını ve Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kızları Serpil'in tedavisinin yapıldığını belirten Tekin Sevim, "Kızımı buradan Fonkoni Aplastik Anemi teşhisi ile ameliyat edilmesi için İstanbul'a sevk ettiler. Kızımın yaşaması için gerekli olan ilik kardeşi Semanur'dan sağlanacak. Uyum sorunu yaşanmadı. Ancak yeşil kart bu noktada masrafları karşılamıyor ve elimiz kolumuz bağlı vaziyette kaldık" dedi.

        Kendilerine uzanacak bir yardım elini beklediklerini ifade eden anne Şehri Sevim ise, "Eşimin çalışamaması nedeniyle gündeliğe gidiyorum. Tekirdağ Defterdarlığı'nda görev yapan Emine Şahinli'nin evinde konuşurken konu kızımdan ve hastalığından açıldı kendisi bizlere çok yardımcı oldu. Tedavi sürecini başlattı. Hem maddi hem de manevi anlamda büyük faydası dokundu. Ancak yeşil kartın ameliyat masraflarını karşılamadığı söylendi ve tedavi yarım kaldı" diye konuştu.

        Epilepsi hastası olduğu gerekçesi ile malulen emekli olduğunu ifade eden Tekin Sevim de kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söyleyerek, "Evimiz prefabrik ve hiçbir şeyimiz yok. İsteğim sigortalı olarak bir işte yer almak. Emekliliğim iptal olacak ama olsun sigortalı olayım eğer sigortalı olursam kızımın tedavisi kaldığı yerden devam edecek. Sağlık Bakanımızdan, Başbakanımızdan yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        Ablasını yaşama bağlayacak olan Semanur ise sıkı sıkı sarıldığı ablasının bir an evvel iyileşmesini ve yaşıtları gibi yeniden koşup oynayarak mutlu olmasını istiyor. "Ablamı her şeyden daha çok seviyorum diyen Semanur, "Ona canımı bile veririm. İyileşmesini istiyorum" dedi.

        Anemi teşhisi nedeniyle zor günler geçiren ve gelişimde yaşıtlarının gerisinde kalan Serpil de bir an evvel iyileşmek istediğini belirtti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ