Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Pinokyo artık çok mutlu!

        HABERTURK.COM SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        Genç yaşlarda travmaya bağlı yada doğumsal olarak gelişen burunda şekil bozukluğu ve burun tıkanıklığı hem psikolojik olarak hemde rahat nefes alamamaya bağlı olarak bizleri olumsuz etkileyebilir.

        Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Altoparlak Rinoplasti ve Septorinoplastiyi anlattı:

        "Görüntüsünü beğenmediğiniz ve aynı zamanda tıkalı bir burnunuz varsa bu iki problemi birlikte çözmek gerekir. Rinoplasti ve Septorinoplasti arasındaki farkta işte bu noktada ortaya çıkar.

        Orta burun kemiği olarak bilinen septum eğri ise yada burun etlerinde hafifte olsa bir büyüme varsa rinoplasti ameliyatı burun iç hacminin azalmasına ve böylece tıkanıklığa neden olur.

        Septorinoplasti işte burda bizim yardımımıza koşar. Septorinoplasti burun dış görünümü ile birlikte iç yapılarını da tamamen düzelten bir operasyondur. Burun estetiği yapılırken aynı anda septum deviasyonu ve burun etlerinde büyüme olarak bilinen konka hipertrofisi düzeltilmiş olur. Böylece güzel bir burun ile birlikte alacağınız rahat bir nefes sizi çok daha mutlu edecektir.

        Söylediği yalanlar yüzünden devamlı burnu ile ilgili problem yaşayan pinokyo hikayenin sonunda insan olup güzel bir burna kavuşmuştu. Güzel ve aynı zamanda sağlıklı bir burun hayaliniz varsa imdanıza koşacaktır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ