Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Melek'in boyundan büyük kalbi var

        Diyarbakır’dan İzmir’e uzanan öykünün kahramanı 19 aylık Melek Özcan, Türkiye’nin en küçük yapay kalp cihazı takılan hastası. Doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği yaşayan 9 kilo ağırlığındaki Melek, yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki yapay kalp cihazının hortumuna tutunduğu minik elleriyle yaşamına devam ediyor.

        Melek’e, Almanya’dan getirilen 10cc’lik yapay kalp cihazı takıldığını belirten 9 Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Öztekin Oto, küçük kızın sağlık durumunun hastaneye geldiği ilk günden çok daha iyi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Öztekin Oto “Şu anda sadece kanı sulandıran birtakım ilaç tedavisi sürdürülüyor. Buraya getirildiğinde yoğun bakım ünitesine bağlı olarak de vam et ti ri len te da vi si sü re cin de 4 ay da gü zel ge liş me ler ol du. Melek artık yürüyebiliyor. Yemek yiyebiliyor. Artık yoğun bakım ünitesine bağlı olarak bir yaşam değil de, cihaza bağlı olarak hayatına devam ediyor. Üzücü olan ise hâlâ daha uygun bir kalbin bulu namaması. Melek, Sağlık Bakanlığı’nın organ bağışı listesinde de ilk sırada. Temennimiz bir an önce uygun bir kalbin bağışlanması” dedi.

        ‘DESTEK SAĞLANSIN’

        İki çocuk babası Muhsin Özcan ise eşinin Diyarbakır’da kendi ailesinin yanında kaldığını belirterek kendilerine uzanacak bir yar dım eli bek le diklerini söyledi. Kızı Melek ile birlikte 4 aydır hastanede kalan Baba Muhsin Özcan, “Çalışamıyorum, çünkü Melek’e hastanede bakmak zorundayım. Eşim Diyarbakır’da diğer çocuğumuz ile birlikte ailemin yanına sığındı. İzmir ve Diyarbakır arasında yaşadığımız maddi sıkıntıyı anlatacak güce bile sahip değilim. Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz” çağrısında bulundu.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ