Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yiğit Bulut korkunç gerçekleri açıklıyor

        TÜRKİYE’de bazı ünlü kadınların “rahim ağzı kanserine” yakalandıklarını açıklayıp günlerce gazete ve dergilere kapak oldukları dönem ile rahim ağzı kanserine karşı aşının Türkiye’de pazara çıkması ve Sağlık Bakanlığı vasıtasıyla yapılmasının zorlanmasının aynı döneme rastlaması ne tesadüf değil mi!

        Sevgili dostlar, yukarıdaki satırları unutmayın lütfen ve bir de Amerika’da yazılan ve yıllar önce olanları tespit eden şu satırlara göz atalım: “...Bir kadının hayatındaki doğal değişimin östrojen kaybına bağlı tıbbi bir rahatsızlık olarak pazarlanmasının 20-30 senelik bir geçmişi var. O zamanlar da tıpkı bugün gibi olanların merkezinde ünlüler vardı ve bu gerçek hiç değişmedi. 1960’lı yıllarda New York’lu ünlü kadın doğum uzmanı Dr. Robert Wilson ‘Sonsuza Kadar Kadın’ çalışmasını yayınladı. Kitap devrimci bir buluşu müjdeliyordu: Menopoz hormon eksikliğinden kaynaklanıyor ve tamamen önlenebilir, tedavi edilebilir bir durumdur! Bunun anlamı şuydu: Her kadın hayat boyu güven içinde kadınlık işlevini yerine getirebilir...”

        Ne kadar büyük benzerlik değil mi! 1960’lı yıllarda Amerikan toplumuna yapılan “pazarlama” 1980’ler sonrası “yeni ürünler için Türkiye’de de aynen uygulanıyor”. Bu noktada gelelim kadınlarımıza son 50 yıldır pazarlanan hormonlara...

        Bu pazarlamanın özü 1960’lara dayanıyor ve o günden bugüne aynı mesaj veriliyor: “Kadın kalmak için şunları ölene kadar 40 yaşına gelmeden başlayarak alacaksın!”

        Sonuç: O günlerden bugünlere milyar dolarlık bir “hormon pazarı” yaratıldı ve “özüne bakılmaksızın” milyonlar bu hapları kullandı! İşte bu hafta Sansürsüz programında bu “pazarı” masaya yatıracağız ve korkunç gerçekleri sizlerle bütün çıplaklığıyla paylaşacağız...

        UZAN HABERLERİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

        YİĞİT BULUT'UN YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ