Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hastanede doktor bulamadı!

        Başında hiçbir sağlık görevlisi ve doktor olmadan doğum yaptığı ileri sürülen anne, doğum sonrası fenalaşınca başka bir devlet hastanesine sevk edildi. Ancak hastanenin ambulanslarından birinin bozuk olması, diğerinin de il dışında olması nedeniyle ambulans bulunamadı. Hastane çalışanlarından birinin özel otomobiliyle devlet hastanesine sevk edilen kanamalı anne, yolda pıhtı atması sonucu hayatını kaybetti.

        Erken doğan ikiz kardeşler ise sağlık durumlarının kötü olması nedeniyle Ankara'ya sevk edildi. Ölen kadının eşi hastane hakkında suç duyurusunda bulunurken, Yozgat Valisi doktorlar hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

        Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir Beldesi'nde, kanaması olduğu için Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Güldane Tarakçı (36) iddialara göre, sabah saatlerinde yatırıldığı hastanede tek başına doğum yaptı. Hiçbir görevlinin başında bulunmadığı iddia edilen hamile kadın, iki çocuğunu dünyaya getirdikten sonra aşırı kan kaybı nedeniyle fenalaştı. Doğum sonrası pıhtı atması (Emboli) meydana gelen Güldane Tarakçı, Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak doğum hastanesinin iki ambulansından birinin arızalı, diğerinin ise il dışında olması nedeniyle sevk edilecek ambulans bulunamadı. Durumu ağırlaşan anne hastane çalışanlarından birinin özel aracıyla devlet hastanesine sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.

        Eşinin durumunun ağır olduğunu öğrenen Nazır Tarakçı, Yozgat'a 60 kilometre uzaklıktaki köyünden özel araç tutarak hastaneye geldi. Acılı koca eşinin ölümünden doktorları sorumlu tutarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yozgat Devlet Hastanesi'nde otopsisi yapılan Güldane Tarakçı'nın cesedi, kesin ölüm sebebinin tespiti için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        Doğumda eşini kaybeden Nazır Tarakçı, hastane yetkililerinin ilgisizliğinden yakınarak sorumluların cezalandırılmasını istedi. Hiçbir çocuğun bundan sonra annesiz kalmaması için suç duyurusunda bulunacağını ifade eden acılı eş Nazır Tarakçı, 'Kanaması olduğu için 7 aylık hamile eşimi Yozat Bozok Doğum Hastanesi'ne götürdüm. Kanaması var diyerek hastaneye yatırdılar. Erken doğum olacak dediler. Sonra bakım odasına aldılar. Pazartesi günü doktoruyla görüşmek istedim ama ulaşamadım. Beni hemşirelerle görüştürdüler. Çarşamba günü bilgi almak ve eşimi il dışına sevk ettirmek için gelmeyi düşünürken sabaha karşı hastaneden acil gelmemi istediler. Eşim sabaha karşı tek başına doğum yapmış. Başında doktor yokmuş. Ebenin de başında olmadığını söylediler. Kan verilmemiş. Başka hastaneye de sevk edilmemiş. Doğum sonrası hastaneye giderken kalbi durmuş. Eşimin başka kan değerlerinin düşük olduğunu söylüyorlar. İkiz doğum yapacağı belli olan hastaya kan değerleri doğum öncesi ölçülmemiş mi? Ekipman sorunu vardı ise ben eşim başka hastaneye götürürdüm. Başka insanların canının yanmaması için şikayetçi olacağım. Başka çocuklar annesiz kalmasın. Hastane yetkililerini Allah'a havale ediyorum. Yetkililerden sorumluların cezalandırılması için yardım bekliyorum' şeklinde konuştu.

        Güldane Tarakçı'nın akrabalarından Salim Özdemir (56) hastaneyi defalarca aramalara rağmen hastanın yattığı bölümü öğrenemediğini ileri sürdü. Annenin tek başına doğum yaptığını iddia eden Salim Özdemir, 'Bu hastanede ambulans yok. Kadın kan kaybediyor, özel araçla başka hastaneye sevk ediliyor. Biz böyle mi Avrupa Birliği'ne gireceğiz' diyerek hastane yetkililerine tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ