Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık SGK özel hastaneler SUT iskonto sözleşme krizi

        17 Ocak’a kadar SGK’lı hastalara bakıp bakmama konusunda sözleşme imzalaması gereken özel hastaneler, fesih cezaları, mali yükler ve SUT fiyatları nedeniyle anlaşmaya yanaşmıyor

        Fesih cezalarını artırırken, özel hastanelerden hizmet satın almada belirlediği Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarını değiştirmeyen SGK’nın yeni sözleşmesini imzalamanın mümkün olmadığını dile getiren Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Genel Sekreteri Cevat Şengül, kurumla görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.

        Yeni sözleşmenin başlangıç tarihinin 17 Ocak olduğunu ifade eden Şengül, 2003’ten beri SUT fiyatlarının değişmediğini belirterek, “Bize ilaç üreticilerini örnek gösterip yüzde 60’lık indirimi anlatıyorlar. O zaman referans fiyat bizde de uygulansın. 5 Avrupa ülkesindeki en düşük ücretler alınsın, fiyat çıkarılsın, biz bunun üzerinden yüzde 80 indirime bile razıyız. İskontolu fiyat bile şu andaki SUT fiyatlarının üç katına çıkar” diye konuştu.

        ‘ASIL SORUN CEZALARDA’

        Adını vermek istemeyen bir SGK yetkilisi özel hastanelerle sözleşme konusunda kriz yaratacak bir durum olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Yarısından fazlası sözleşmeyi imzaladı. Bir kriz varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Çünkü bazı hastaneler cezaların düşürülmesini istiyor.”

        GAZETE HABERTÜRK / EBRU ERDOĞAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ