Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık İşte suda doğum anı VİDEO

        Belçika'da yaşayan 39 yaşındaki Laurence, 18 yıl önce turist olarak geldiği Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde hediyelik eşya almak için girdiği dükkanı işleten 36 yaşındaki Göngör Arslan'a aşık oldu. Bir süre sonra Türkiye'de kalmaya karar veren ve Güngör Arslan ile evlenen Laurence, 1 yıl önce İstanbul'da tüp bebek yöntemi ile hamile kaldı. Mutlu bir hamilelik döneminin ardından Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelen Belçikalı kadın doğumunu suda yapmaya karar verdi. Amatist Hamile Bakım Merkezi tarafından başkanlığını Doktor Hakan Çoker'in yaptığı 6 kişilik ekip, Belçikalı kadının rahat bir doğum yapması için evin önüne su havuzu kurdu. İlk defa anne olma sevincini yaşayacak olan Belçikalı kadın dün gece 01.30 sıralarında 37 derecelik su havuzunda 6 kişilik ekip kontrolünde ismini Selim koydukları bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sırasında eşi Güngör Arslan'ın bir dakika olsun yanından ayrılmadığı Belçikalı Anne, "Eşim havuz ve diğer hazırlıkları yaparken ben balkonda oturarak bebeğimle iletişim kuruyordum. Doğumun evde olması bana çok büyük bir huzur verdi ve kendimi güvende hissetmeme neden oldu. İlk doğum olmasına rağmen korkmuyordum. Eşimin desteği ile zihin ve nefes çalışmaları uyguluyordum. Her kasılmada hep gülüyor ağrı hissetmiyordum. Saat 23.30 sıralarında 37 derece sıcaklıktaki havuza girdim ve doğuma kadar suda kaldım. Doğum anı gerçekten inanılmazdı. Yaklaşık 2 saat su da kaldıktan sonra bebeğimi dünyaya getirdim. Doğar doğmaz bebek o sıcaklığıyla kollarımdaydı. Eşim, ben ve bebeğimiz bir olmuştuk. Bütün doğum sırasında hiç acı hissetmedim. Ben her kasılmayı bebeğin başının baskısı olarak algıladım ve ağrı çekmedim. Kendimi çok iyi hazırladım ve ağrısız bir doğum olacağına çok inandım. Tüm hamile anne adaylarını suda doğum heyecanını yaşamaya davet ediyorum" dedi.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Doğum anında eşine sürekli destek veren Baba Güngör Arslan ise, "Bütün anne adaylarına suda doğum yapmasını öneriyorum. Gerçekten bizim için çok keyifli oldu" dedi.

        Amatist Hamile Bakım merkezinin Doktoru Hakan Çoker ise "Belçikalı Laurence, gönüllü olarak 2 yıldır bizimle çalışıyordu ve hamileliği biçim için çok önemliydi. Çünkü anlattığımız ve savunduğumuz felsefelerin bir anlamda uygulaması olacaktı. Aldığı eğitimler sayesinde Laurence kendi doğum planlarını yaparak evde havuz içinde doğum yapmayı tercih etti. Amerika'dan özel bir havuz getirtildi. Bunun provaları evde yapıldı. Doğum çok başarılı geçti" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ