Karanlıkta bir ışık!

Körlüğü yenmede büyük adım:Embriyo kök hücre tedavisi

24 Ocak 2012 Salı, 09:50:30
körlük kök hücre abd Sonra Oku

ABD’de ilk kez insanlarda yapılan embriyo kök hücre tedavisi, ciddi göz hastalığı bulunan iki hastada olumlu sonuçlar verdi.

Bir araştırma firmasının yaptığı araştırmada, embriyo kök hücre naklinden 4 ay sonra iki hastanın görme yetisinde düzelmeler olduğu belirtildi.
 
ÖNEMLİ ADIM
Körlüğe götüren iki farklı göz hastalığına yakalanan ve yasal olarak kör kabul edilen iki gönüllünün bir retinasının altına yaklaşık 50 bin kök hücre enjekte edildiği bildirildi. 50 yaşlarındaki ilk hastanın kalıtımsal Stargarth, 70’li yaşlardaki ikinci hastanın ise yaşa bağlı makula dejenerasyonu hastalığı olduğunun belirtildiği araştırmada, kök hücre tedavisinden sonra iki hastanın durumunda iyileşme olduğu görüldü. İngiliz The Lancet Dergisi’nde yayımlanan araştırmanın, körlüğün tedavisine ışık tutabileceği ifade edildi.

GAZETE HABERTÜRK