Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Avuç içi tarama sistemi

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, yaptığı açıklamada, vatandaşların TC kimlik numaralarıyla özel hastaneler dahil istedikleri hastanelerde muayene ve tedavi olabildiklerini belirtti. Ancak vatandaşı memnun eden bu uygulamanın bazı suistimalleri de beraberinde getirdiğini dile getiren Acar, ''Bazı hastanelerimizin münferit de olsa bu uygulamayı suistimal ettiklerini tespit ettik. Vatandaşların hastaneye gitmeden gitmiş, muayene, tedavi ve tetkikleri yapılmış gibi kuruma fatura ettiklerini gördük'' dedi.

        ATYAPI ÇALIŞMALARI BİTTİ

        Yaşanan bu suistimallerin önlenmesi konusunda çalışma yaptıklarını vurgulayan Acar, tüm hastanelerde ''avuç içi okuma sistemi''ni uygulama kararı aldıklarını bildirdi. Özel hastanelerle yaptıkları sözleşme gereği 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren bu uygulamanın başlayacağını ifade eden Acar, kurum olarak teknik altyapı çalışmalarını bitirdiklerini, hastanelerin de 1 Temmuz'a kadar donanımlarını yapacaklarını bildirdi.

        SUİSTİMAL ÖNLENECEK

        Avuç içi tarama sistemini anlatan Acar, ''Vatandaş hastaneye gittiğinde, avuç içini cihaza okutacak. Cihaz hastayı avuç içindeki damar izlerinden tanıyacak'' dedi.

        Uygulamaya geçildiğinde hastaneye gitmeyen bir kişinin muayene edilmiş gibi gösterilemeyeceğini vurgulayan Acar, ''Sistem ile hastaneye giden kişinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Avuç içi tarama yöntemi ile bunu yapmış olacağız'' diye konuştu.

        Kurumun görevinin hastaların muayene, tetkik ve tedavi bedellerini ödemek olduğunu belirten Acar, suistimalleri tamamen önlemek istediklerini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ