Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık yanık ünitesi hemşire Adnan Menderes Üniversitesi

        Kuşadası'nda 2005'teki bombalı saldırıda yanarak ağır yaralanan Akif Çallı'nın babasının Adnan Menderes Üniversitesi'ne (ADÜ) yaklaşık 400 bin lira bağışta bulunarak yaptırdığı yanık ünitesinin açılabilmesi için 4 hemşire istihdam edilmesi gerektiği bildirildi.

        Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamı Ali Çallı'nın bağışta bulunmasıyla yapılan yanık ünitesinin bir an önce hizmete açılması için çalışma yaptıklarını belirtti.

        Bu birimin maliyetinin yüksek, getirisinine az olduğunu kaydeden Birincioğlu, konuyla ilgili olarak hayırsever Çallı'ya bilgi verdiklerini ifade etti.

        Prof. Dr. Birincioğlu, ''Birimin açılmamasının sebebi personel eksikliği. Buraya hemşire almamız gerekiyor. 4 hemşire alınması lazım. Bir hemşirenin aylık ücreti 2 bin 800 lira. 4 hemşirenin ücreti haliyle çok yüksek. Burayı çocuk yoğun bakım ünitesi ya da çocuk yanık birimi olarak açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

        TERÖR MAĞDURU BABANIN HAYAL KIRIKLIĞI

        Yaklaşık 400 bin lira bağışta bulunarak üniteyi hazır hale getiren Ali Çallı ise 17 Temmuz 2005'te Kuşadası'nda minibüse konulan bombanın patlaması sonucu 6 kişinin öldüğünü, oğlu Akif Çallı'nın yanarak ağır yaralandığını söyledi.

        Oğluna ilk müdahalenin Kuşadası'nda yapıldığını, daha sonra oğlunun tedavisi için yanık ünitesi olan bir hastane aramaya başladığını belirten Çallı, ''Yanık ünitesi olan hastane İzmir'de bulabildik. Oğlum uzun süre tedavi gördükten sonra iyileşti. Oğlumun başına gelen başkasının başına gelmesin diye ADÜ'ye giderek dönemin rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu'yla görüştük. Kendilerine ADÜ'de yanık ünitesi kurmayı ve bağışta bulunmayı teklif ettim'' dedi.

        Üniversite yönetimiyle protokol imzaladıklarını kaydeden Çallı, şöyle konuştu:

        ''Protokol 30 Mart 2010'da imzalandı. ADÜ'de yapılmasını istediğim yanık ünitesi için Almanya'daki bir yanık hastanesini yerinde inceledim. Cihazlar alındı. Dünyanın belki de en iyi cihazlarıyla burası donatıldı. İsmimin yazıldığı tabela bile asıldı ama 2 yıldır burası hizmete açılmadı. Ne yazık ki kapısına kilit asıldı. Oysa ben ömrümde bu kadar keyifli para harcamamıştım. Şimdi muhatap bile bulamıyorum. 'Yakında açacağız' diyorlar ama artık inanmıyorum. Hayal kırıklığına uğradım.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ