Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kırgızistanlı hastalar Antalya'da hayat buldu

        Kırgızistan'da yaşayan 4 çocuk babası, 46 yaşındaki Kilichbek Omorov'a, bir yıl önce kontrol için gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Kırgızistan'da böbrek yetmezliği nedeniyle bir ay diyalize girden Omorov, ülkesinde böbrek nakli yapılmadığını için yurt dışında nakil olmaya karar verdi. Kız kardeşi Ziedekhan Omorava'nın (42) gönüllü olması üzerine Omorov, böbrek naklinde başarılı olduğunu duydukları Antalya'ya geldi.

        Kızkardeşi ve yakınları ile hastaneye başvuran Omorav'a Prof. Dr. Alper Demirbaş yönetiminde gerçekleştirilen ameliyatla kızkardeşinin böbreği nakledildi. Omorov, gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyatın doğum gününe denk geldiğini ve bu nedenle ikinci kez mutluluk yaşadığını dile getirdi.

        Gerçekleştirilen diğer bir ameliyatta ise Kırgızistanlı 27 yaşındaki Ubaidulla Malataev, kuzeni Daniar Mamataev'den aldığı böbrekle sağlığına kavuştu.

        Malataev, Kırgızistanlıların daha önce organ nakli olmak için Çin ve Pakistan'a gittiğini ancak Türkiye'deki başarı oranının daha yüksek olması dolayısıyla Türkiye'yi tercih ettiğini söyledi.

        14 ÜLKEDEN 40 KİŞİYE NAKİL YAPILDI

        Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede bugüne kadar 14 ülkeden 40 yabancı hastaya böbrek nakli yaptıklarını söyledi.

        Antalya'nın Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinin organ nakli merkezi olma yolunda ilerlediğini kaydeden Demirbaş, ''Yabancı hastaların yanı sıra yurt dışında yaşayan gurbetçiler de böbrek nakli için Antalya'yı tercih ediyor. Antalya, elde edilen başarılar dolayısıyla organ nakli merkezi konumuna geldi. Merkezimiz 2008 yılından bu yana dünyada en çok böbrek nakli yapılan merkez oldu. 3,5 yılda bin 800 böbrek nakli gerçekleştirdik. Başarı oranı da dünya standartlarında'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ