Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Yüz nakli olan Çolak’ın annesi maddi imkansızlık yüzünden oğlunu ziyaret edemeyince Ulaştırma bakanı Binali yıldırım devreye girdi

        Maddi imkansızlıklar sebebiyle yüz nakli olan oğlunun yanına gelemeyen anne, oğlunu ziyaret etmek için hastaneye geldi. Türkiye'nin dördüncü yüz nakli olan oğlu Turan Çolak'ın yattığı hastaneye gelen yaşlı anne Necibe Çolak, oğlunun bir an önce sağlığına kavuşup evlenmesini istediğini söyledi.

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzü 35 yaşındaki Turan Çolak'a 10 saat süren operasyonla nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen nakilde Turan Çolak başarılı bir operasyon geçirdi. Maddi imkansızlıklar sebebiyle İzmir'in Kiraz ilçesinin Sırımlı köyünde yaşayan ailesi oğulları Turan Çolak'ın yanına gelemedi. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla dün gece karayoluya Antalya'ya getirilen Anne Necibe Çolak ve amca Süleyman Çolak, bu sabah nakil gerçekleştirilen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldi.

        5'i erkek, toplam 8 çocuk annesi olan Necibe Çolak, dün oğlunun yanına gelemediğini, yardımlar sayesinde bugün Antalya'ya oğlunu ziyarete geldiğini açıkladı. Kendilerinin Antalya'ya gelmesi için yardım eden herkese teşekkür eden anne Çolak, herkesin çocuğuna yardım ettiğini, oğlunun naklinin de başarılı bir operasyonla tamamlandığı için mutlu olduğunu aktardı.

        Oğlunun durumuna çok üzüldüğünü ifade eden anne Çolak, "Oğlumu evlendirmek istiyorum. Kendisi de çok istiyor. Ancak evlendiremedim. Taliplisi yok ama inşallah yakında bulur. Nakil haberi gelince birden çok şaşırdık. Ben gidemeyeceğim dedim ama yardımseverlerin sayesinde geldim. Ne yapacaksın yavrun, gelmek zorundasın." dedi.

        Anne ile birlikte yeğenini görmeye gelen amca Süleyman Çolak'da, bir gün önce nakil olacağı haberini aldıklarını, fakat imkansızlıklar dolayısıyla Antalya'ya gelemediklerini kaydetti. Antalya'ya gelmelerinde emeği geçen herkese teşekkür eden amca Çolak, "Doktorları olmak üzere, bakanlarımıza bizi buraya getiren herkese çok teşekkür ederiz. Yüzünü bağışlayan aileye de başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

        Turan Çolak'ın yüzünün, 3 yaşındayken sara krizi geçirerek ateşin üzerine düşmesi sonucu yandığı öğrenildi.

        NECİBE ÇOLAK: ÇOK GÜZEL, ÇOK İYİ ETMİŞLER BENİM ÇOCUĞUMA. ÇOK GÜZEL OLMUŞ ÇOCUĞUM

        İzmir'e dönmek zorunda olduğunu belirten Çolak, bu nedenle oğlunu görmek istediğini dile getirdi. Anne Çolak, ''Bari biraz olsun camdan bakayım'' diye konuşunca Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan'ın girişimi ile yoğun bakım ünitesindeki oğlunu ziyaret etmesi sağlandı.

        Turan Çolak'ı ziyarette Yrd. Doç. Dr. Özkan ve anne Çolak'ın yanı sıra Turan Çolak'ın amcası Süleyman Çolak, AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ile başkan yardımcıları Özcan Kaymak ve Hüseyin Bülbül de bulundu.

        Necibe Çolak, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunu çok iyi gördüğünü ve çok beğendiğini dile getirerek, ''Çok güzel, çok iyi etmişler benim çocuğuma... Çok güzel olmuş çocuğum. Yüzünü verenden de yapandan da Allah razı olsun'' dedi.

        Oğlunun bir an önce iyileşmesini dileyen Çolak, oğlunun bir gün yüz nakli olacağını hiç düşünmediklerini ifade etti.

        Gazetecilerin ilgisinden sıkılan Çolak, biraz dinlemek istediğini söyledi.

        Turan Çolak'ın amcası Süleyman Çolak da, yeğeninin yüzünü beğendiğini belirterek, ''Biraz şişlik var ama iner. Çok güzel olmuş, bütün personelin eline sağlık'' diye konuştu.

        Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan da dönmek zorunda olduğu için annesi ile oğluna kısa bir ziyaret yaptıklarını anlattı. Turan Çolak'ın yoğun bakımda tedavisine devam edildiğini anlatan Özkan, ''Anne oğlunu görünce çok mutlu oldu. Teyze sevinçten gözyaşlarını tutamadı'' dedi.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ