Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık Bakanlığı, İzmir'in Torbalı ilçesinde trafik kazası geçiren Muhittin Sönmez isimli yaralının kopan kolunun açıkta taşındığı için tekrar yerine dikilemediği iddialarını yalanlayarak, ''112 ekibi kopan kolu steril torbada organ nakil koşullarına uygun olarak beraberinde iki yaralıyla birlikte 10 dakika içerisinde Torbalı Devlet Hastanesi'ne ulaştırmıştır'' açıklamasını yaptı.

        Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ''İhmal yüzünden kolundan oldu'', ''Yerde taşınan kol için dava'' başlıklı haberlerde İzmir'in Torbalı ilçesinde trafik kazası geçiren Muhittin Sönmez isimli yaralının kopan kolunun açıkta taşındığı için tekrar yerine dikilemediğinin iddia edildiği anımsatıldı.

        Kayıtların incelendiğini olayın haberde iddia edildiği gibi gelişmediği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

        ''27.06.2012 tarihinde saat 13:55'te 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne gelen çağrıda Torbalı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında Muhittin Sönmez (31 yaş) ve Mesut Sönmez'in (18) ağır şekilde yaralandığı bilgisi alınmıştır. Olay yerinde seyir halinde bulunan 112 ambulansı kazayı görerek saniyeler içerisinde yaralılara acil tıbbi müdahalede bulunmuştur.

        Ekibimiz kolu kopan ve aktif kanaması olan yaralı Muhittin Sönmez ve diğer yaralı ile uğraşırken olay mahallinde bulunan kişiler kopan kolu bularak ambulansa getirmiştir. (Haberde kullanılan fotoğraf bu esnada çekilmiştir.)

        112 ekibi kopan kolu steril torbada organ nakil koşullarına uygun olarak beraberinde iki yaralıyla birlikte 10 dakika içerisinde Torbalı Devlet Hastanesi'ne ulaştırmıştır. Burada uzman hekimlerce ilk müdahalesi yapılan hasta Ege Üniversitesi Hastanesi'ne nakledilmiştir.''

        Haberlerde iddia edildiği gibi ortada ''bir insanlık ayıbı'' ya da ''ihmal''in söz konusu olmadığı dile getirilen açıklamada, ''Ağır yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan iki hasta da 112 personelinin hızlı ve doğru müdahalesi sayesinde hayata tutunmayı başarmıştır. Bakanlığımız tarafından teyit edilmeden yapılan bu tür haberler, hem kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte hem de büyük bir özveri ile çalışan 112 personelimizin motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir'' ifadelerine yer verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ