Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Tırnak batıklarının çözümü elinizin altında

        SUNA DUMANKAYA / HT MAGAZİN

        Yaz boyunca tatil yaptım ve güneşlendim. Cildimde özellikle de dekolte bölgemde güneş lekeleri oluştu. Bu lekelerin yok olmasını sağlayacak bir formülünüz var mı? Perihan N. / İzmir

        1 adet patatesi rendeleyin. Suyunu çıkardıktan sonra 1 çorba kaşığı yulafunu, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı süzme yoğurtla karıştırın. Bu karışımı cildinize yayın. Cildiniz emdikçe yeniden sürün. 30 dakikalık uygulamadan sonra ovarak çıkarın ve cildinizi yıkayın. Güneşin cildinizde oluşturduğu lekelerden kurtulmak için bu etkili formülü haftada 1 kez uygulamanızı tavsiye ederim.

        TIRNAKLARINIZA BADEM YAĞIYLA BAKIM YAPIN

        El tırnaklarımda batıklar var. Bunlardan kurtulmak için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Mine Y. / Adana

        1 tas ılık suyun içine 1 adet E vitamini ampulü, 1 adet D vitamini ampulü ve 1 tatlı kaşığı badem yağı katın. Tırnaklarınızı, her gün 15 dakika boyunca bu suyun içinde bekletin. Sorununuz çok kısa zamanda çözülecektir.

        LİMONLA ENERJİ DEPOLAYIN

        Son günlerde çok yoğun bir tempoda çalışıyorum. Yorgun düştüğüm, enerjimin tükendiğini hissettiğim zamanlar oluyor. Böyle zamanlarda enerjimin yükselmesini sağlamak için ne yapmamı önerirsiniz? Pelin Ç. / Ankara 

        Size bir masaj yağı tarifi vereceğim. 500 gram organik çiçek yağının içine 1 limonu sıkın ve kabuğunu atın. Bu karışıma 4 dal nane ve sevdiğiniz taze bir çiçekten de katın. Benmari usulü yaklaşık 30 dakika kaynatın. Ocakta 1 gece beklettikten sonra masaj yağınız kullanıma hazır hale gelecektir. Bu yağla cildinize masaj yaparak enerji toplayabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ