Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı Bu belediye sigara içenleri işe almıyor

        Sakarya'nın Hendek ilçe belediyesi sigara içenleri 14 yıldır işe almıyor. Daha önce işe alınan işçilerin ise neredeyse tamamına yakını telkinler sonucu sigarayı baraktı. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, "Sigara içerek sağlığını hiçe sayanlarla çalışmak istemiyoruz." diyor.

        Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, sigaraya karşı büyük mücadele veriyor. Bu mücadelesini 14 yıldır belediye başkanlığı yaptığı Hendek'te sürdürüyor. Öyle ki daha kapalı mekanda sigara içme yasağı 2008 yılında başlamasına rağmen İnci, bu yasağı 14 yıl önce başlatarak sigaraya karşı savaş açmış.

        1999 'da seçilir seçilmez öncelikle çalışanların belediye binasında ve mesai saatleri içinde sigara içilmesini yasaklamış. Ayrıca belediyeye elinde sigara ile gelen vatandaşların sigarasını söndürdükten sonra belediyeye girişine izin vermiş.

        Bunun için kapıda bir zabıta memuru görevlendirilmiş. Bina içinde ise kül tablaları kaldırılması sebebiyle sigara içtirilmemiş. İnci'nin bu mücadelesi sayesinde daha önce işe giren personelin de büyük çoğunluğu sigarayı bırakmayı başarmış. İlk günlerde uygulamaya tepkili yaklaşan belediye personeli şimdi, sigarayı yasaklaması sebebiyle bırakmaya vesile olan İnci'ye teşekkür ediyor.

        "SAĞLIĞINI BİLE BİLE TEHLİKEYE ATANLARLA ÇALIŞMAK İSTEMEM"

        Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, sigarının insan sağlığına büyük zarar verdiği ve bunun bilimsel olarak kanıtlandığını belirtiyor. Sigaradan nefret ettiğini dile getiren İnci, sigara içerek sağlığını bile bile tehlikeye atanlar ile çalışmayı istemediğini vurguluyor.

        Kendisinin göreve başladığında personelin neredeyse tamamına yakınının sigara içtiğini dile getiren İnci, "Eskiden güreşçiydim. Sigaradan nefret ediyordum. Çevremde sigaraya karşı hep tavrım oldu. Belediye de göreve başlar başlamaz mesai saati içinde benim dönemimden önce işe başlayan personelin belediye ve çevresinde sigara içmelerine izin vermedim.

        Sigarayı yasakladım. Odalardaki kül tabaklarını kaldırdım. Yasağı titizlikle takip ettirdim. Ayrıca sigarayı bırakmaları yönünde personele her türlü desteği verdim. Mesai saat içinde sigara içemeyen işçiler yavaş yavaş sigarayı bırakmaya başladılar. Sigarayı bırakanlar diğer arkadaşlarını örnek oldu. Bu şekilde personelin neredeyse yüzde 98'i sigara içmeyi bıraktı." bilgisini veriyor.

        Kendi dönemimde de sigara içenleri işe almadığını, sigara içerek sağlığını hiçe çalışmak istemediğini vurgulayan İnci, "Yeni işçi alımı yaparken sigara içip içmediğini soruyoruz. Sigara içenleri tercih etmiyoruz. Bu tavrımızı sürdürmeye kararlıyız. Bu gün belediyemizde 150'ye yakın personelimiz var. Neredeyse yüzde 98'i sigara içmiyor " diye konuşuyor.

        Ali İnci döneminden önce işe girenlerin neredeyse tamamına yakını ise sigarayı bıraktı. Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Ali Sait Aydınlar (59) günde iki paket olmak üzere 17 yıl boyunca sigara içtiğini, başkanın tavrından sonra sigarayı bırakmaya karar verdiğini söyledi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ