Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Orgazm olmanın 10 faydası

        GAZETE HABERTÜRK / DIŞ HABERLER SERVİSİ

        İngiliz Sun gazetesi orgazm olmanın sağlığa yaptığı 10 olumlu etkiyi sıraladı. "Orgazm olmak doktoru uzak tutuyor" başlığıyla yayınlanan yazıdaki olumlu etkiler şöyle sıralanıyor:

        1. Cildi güzelleştiriyor: Kan akışını hızlandırıyor, yaşlanmayı engelleyen steroid hormonunun salgılanmasına neden oluyor. Bu nedenle cilt daha güzel ve genç görünüyor.

        2. Haftada bir ya da iki kez orgazm olmak Immunoglobulin A veya IgA seviyesini yükseltiyor, bu da bağışıklık sisteminin virüslere karşı direncini attırıyor.

        3. Uyku ilacından daha etkili. Orgazm sırasında salgılanan oksitosin uykuya dalmayı kolaylaştırıyor.

        4. Başağrısı seks yapmamak için bahane olmamalı. G- Noktası terimini ortaya atan Dr. Beverly Whipple'a göre bu noktadan kaynaklı orgazm olan kadınların ağrı eşiğinin yüzde 107 oranında yükseldiğini savunuyor.

        5. Kalp krizinden koruyor. İsrail'deki bir araştırmaya göre sık orgazm olan kadınlarda kalp krizi riski düşük.

        6. Stresi altediyor. Orgazm sırasında beyin sinir ilacı Prozac'ın da içerdiği serotonini salgılıyor ve stresi azaltıyor.

        7. Prostat kanserini engelliyor. Araştırmalara göre düzenli seks hayatı, orgazm sırasında sperm boşaldığı için prostat bezini temizliyor ve ileriki yaşlarda prostat kanserine yakalanma riskini düşürüyor.

        8. Gençleştiriyor. Haftada üç kez sevişen çiftler daha az sevişenlere oranla 10 yaş daha genç görünüyor.

        9. Meme kanseri riskini düşürüyor. Yunanistan'da yapılan bir araştırmaya göre sık orgazm olmayan kadın ve erkeklerin meme kanserine yakalanma riski yüzde 25 daha yüksek.

        10. Ağrıyı azaltıyor. ABD'de New Jersey'de yapılan araştırma sık orgazm olan kadınlarda başta romatizma olmak üzere bazı ağrıların şiddetinin düşük olduğu saptandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ