Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Eklem romatizmasını özel kıyafetle anlattı

        AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, romatoid artrit ve anklizon spondilit hastalarının yaşadığı sıkıntıyı anlatabilmek için özel tasarlanan ve hareketi kısıtlayan kıyafeti gazeteciye giydirdi.

        Kavuncu, Meclis'te, Dünya Artrit Günü nedeniyle, Artrit ile Yaşam Derneği (ARYAD) ve Romatoloji Hemşireleri Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

        Türkiye'de yaklaşık 700 bin artrit ve anklizon spondilit hastası olduğunu belirten Kavuncu, iltihaplı eklem romatizması türü olan romatoid artritli hastalarda, topluma göre işini kaybetme riskinin 2-2.7 kat daha fazla olduğunu bildirdi. Kavuncu, anklizon spondilitli hastaların ise sıklıkla işlerini kaybettiğini ve emeklilik yaşının 36'ya kadar düştüğünü ifade etti.

        Kronik hastalıklar ve yol açtığı sorunların özürlülük nedeni kabul edildiğini belirten Kavuncu, bu hastalıkların aynı zamanda çok maliyetli olduğunu söyledi. Kavuncu, iltihaplı romatizmaların eklemlerde de bozulmalar yaptığını belirtti.

        Görüşmede, hareket kabiliyetini büyük ölçüde kısıtlayan hastalığa yakalananların neler yaşadıklarını göstermek amacıyla, bir gazeteciye özel bir kıyafet giydirildi.

        Kıyafeti giyen gazeteci güçlükle sandalyeye oturdu ve Kavuncu'nun yardımıyla ayağa kalktı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ