Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Ortopedi Türkiye'yi gülümseten kadın aslında...

        Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan kadın hasta olan Hülya Usta, gözlem altında tutulduğu Ankara'da bile memleketi Amasya'daki SSPE hastası oğlu Onur'u düşünüyor.

        Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, beraberindeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mustafa Arslan ve Amasya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Davulcu ile Hülya Usta'nın merkeze bağlı Aydınlık köyündeki evini ziyaret etti.

        Burada, Ankara'da bulunan Hülya Usta'nın durumu hakkında eşi İbrahim Usta'dan bilgi alan heyet, Usta'nın yatağa bağımlı SSPE (Kızamık sonrası beyne yerleşen virüsün neden olduğu bir merkezi sinir sistemi hastalığı) hastası 10 yaşındaki oğlu Onur ile de ilgilendi.

        Kılınçkaya, aileye her türlü maddi ve manevi destekte bulunacaklarını belirterek, aileye maaş bağlanarak maddi desteğin sağlandığını, yol, barınma ve ilaç gibi ihtiyaç duyulan durumlarda da desteğin devam edeceğini anlattı.

        Daha sonra Hülya Usta'yı cep telefonundan arayan Kılınçkaya, Usta'ya oğlu Onur'u merak etmemesini söyledi.

        ''BİZ SENİN KALBİNİN, ONUR'UNUN YANINDAYIZ"

        Kılınçkaya, ''Biz senin kalbinin, Onur'unun yanındayız. Sen, 'benim kalbim orada' diyormuşsun. Şu an senin kalbinin yanındayız. Onunla hasbıhal ediyoruz. Oğlunun tedavisi daha iyi imkanlarla yapılacak. Sen orada rahat ol, kalbin rahat olsun. Her zaman maddi ve manevi olarak senin yanındayız. İnşallah en yakın zamanda kalp nakli olursunuz'' dedi.

        Fizik tedavi gördüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Hülya Usta ise eşi İbrahim Usta'nın, ''Onur'a bir mesajın var mı'' sorusu üzerine, ''En büyük kalbim o, Onur'uma iyi bakın. Onur'uma iyi imkanlar sağlasınlar. Asıl kalbime iyi bakın, oğlumu öptüm'' ifadelerini kullandı.

        İbrahim Usta da eşinin moralinin iyi olduğunu ve tedavi sürecinin sürdüğünü kaydederek, kalp nakli beklediklerini söyledi.

        Devletin maddi ve manevi desteğini görmekten büyük mutluluk ve güven duyduğunu anlatan Usta, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm devlet yetkililerine teşekkür etti.

        Hülya Usta, Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan kadın hasta olmuştu. Bu ameliyatla, Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2'nci, dünyada ise 19. kadın hastaya elde taşınabilen total yapay kalp nakli yapılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ