Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kalp Sağlığı İlaç şirketlerinin korkulu rüyası çünkü...

        HABERTURK.COM / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

        İlaç lobilerinin korkulu rüyası dünyaca ünlü bilim insanı Dr. Uffe Ravnskov, yeni çıkan "Kolesterol Gerçeği" adlı kitabında kolesterol ilaçları hakkında çok çarpıcı açıklamalara yer verdi. Kolesterol ilacı yazmış tüm doktorların, bu ilaçları kullanmış ya da kullanan tüm hastaların mutlaka okuması gerektiğini savunan uzmanlar, kitapta yer alan ilaç tuzaklarına dikkat çekti.

        Hayatını kolesterol araştırmalarına adayan Dr. Uffe Ravnskov, kolesterol konusunda en donanımlı doktorlardan biri olarak kabul ediliyor. Bilimsel araştırmaları 'bağımsız' bir gözle yorumladığını iddia eden Dr. Ravnskov, kitabında şu cümlelere yer veriyor:

        Yüksek kolesterolünüz yüzünden kaygılı mısınız? Kalp krizi geçirip ölmekten korktuğunuz için tereyağı ve peynirden uzak mı duruyorsunuz? Kolesterol düşürücü ilaç mı alıyorsunuz? Öyleyse, siz de günümüzün en büyük tıp skandalı olan kolesterol mitlerinin kurbanısınız. Daha kötüsü, yaşlandığınız için değil de, kolesterol tedavinizin zararlı etkileri yüzünden hafıza zayıflığı, kas güçsüzlüğü ya da iktidarsızlık gibi rahatsızlıklardan muzdarip olma riskiniz de çok fazla. Bana inanmıyor musunuz? Merak etmeyin doktorunuz da inanmıyor, çünkü bütün uzmanlar kolesterolün düşürülmesi gerektiğini ve kolesterolü düşürmek için yapılan bu müdahalelerin hiçbir zararı olmadığını söylüyorlar. Ne yazık ki yanılıyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ