Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık PKU hastalarına internet sitesi

        PKU'lu hastaları ve aileleri bilinçlendirme amaçlı PKU (Fenilketonüri) hastalığı konusunda www.pku.com/tr sitesi kuruldu. Halk arasında topuk kanı testi olarak da bilinen Guthrie testi ile teşhis edilen hastalık, fark edilmediği zaman çocukta geri dönüşü olmayan problemlere yol açıyor.

        Hastalık ile ilgili bilinçlendirme yaratmak adına kurulan www.pku.com/tr internet sitesi; hastalığın nasıl yönetileceği hakkında PKU hastalarına ve ailelerine bilgi sağlıyor. Web sitesinde; PKU'lu yenidoğan bebeği olan anne ve babalar, PKU'lu küçük, genç ve ergenlik çağında çocukları olan aileler ve PKU'lu erişkinler için aydınlatıcı bilgiler yer alıyor.

        Fenilketonüri (PKU) nadir görülen kalıtsal metabolik hastalıklardan biridir. Fenilketonüri, toplumumuzda hala yeterince bilinmemekte ve tedavi edilmemesi halinde hastanın ömür boyu özürlü kalmasına neden olmaktadır. Bu hastalıkla doğan çocuklar proteinli gıdalarda bulunan fenilalanin isimli bir amino asidi sindiremezler, sonuçta kanda ve diğer vücut sıvılarında biriken fenilalanin ve artıkları, çocuğun gelişmekte olan beynini tahrip eder ve ileri derecede zeka özürlü olmasına neden olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ