Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Bir babanın feryadı!

        Uşak'ta kas erimesi hastalığına yakalanan 14 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Abdullah Özşahan babasının yardımı ile okula gidiyor. Maddi durumu iyi olmayan ve eşi de yatalak hasta olduğu için oğlunu her gün tekerlekli sandalye ile okula götürüp getiren baba Muharrem Özşahan,"Yavrum gözlerimin önünde eriyip gidiyor" dedi.

        Uşak'ta 6 yaşındayken Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas erimesi hastalığı teşhisi konulan ve her geçen gün durumu daha da kötüleşen 14 yaşındaki Abdullah Özşahan ve ailesi büyük bir dram yaşıyor. Maddi durumları iyi olmadığı için oğlunun ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden baba Muharrem Özşahan, "Eşim de yatalak hasta olduğu için çalışamıyorum. Devletten aldığımız özürlü bakım parası yetmiyor. Oğluma ve aileme sahip çıkabilmem için yetkililerden yardım istiyoruz." dedi.

        Uşak Merkez Kurtuluş Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuklu Özşahan ailesinin yaşadığı dram görenlerin yüreğini burkuyor. Muharrem-Fatma Özşahan çifti yaklaşık bir yıldır oturdukları evin kirasını dahi ödeyemiyor. Bu nedenle ev sahibi icra takibi başlatıp tahliye davası açmış. Ailenin kas hastası olan Abdullah dışında Esma Nur (4) ve Merve (19) adında iki kızı daha var.

        ABDULLAH, GENÇ ODASI İSTİYOR

        Yaklaşık 4 yaşına kadar yürüyebilen ancak 6 yaşında kas erimesi hastalığı teşhisi konulan Abdullah Özşahan, yaşadıkları drama çok üzüldüğünü ifade ederek tek isteğinin genç odası olduğunu söyledi. El ve ayakları tutmadığı için her gün eğitim gördüğü Halit Ziya Uşaklıgil İlköğretim Okulu'na babasının kullandığı tekerlekli sandalye ile gidip geldiğini söyleyen Abdullah Özşahan, " Okumayı, öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Annem hastalanınca babam çalışamaz hale geldi. Yaşadığımız imkansızlıklar beni çok üzüyor. Tek isteğim evimizde bana ait bir genç odamın olması. Durumumuz olmadığı için ailem bu isteğimi yerine getiremiyor. Evimiz son katta olduğu için çatı akıyor. Evde musluktan su dahi akmıyor, çok zor durumdayız" dedi.

        AİLE ZOR DURUMDA

        Oğlu Abdullah'ın hastalığının tedavisinin olmadığını ve doktorların 17 yaşına kadar ömür biçtiğini söyleyen Baba Muharrem Özşahan, "Oğlum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Geçen yıl kollarını kullanabiliyordu ama artık kolları da tutmaz hale geldi. Eşim daha önce üç kez fıtık ameliyatı olmuştu. Yaklaşık bir ay önce yeniden fıtık ameliyatı olunca şuanda yatalak duruma düştü. Bu durum bizi çok olumsuz etkiledi. Çünkü eşimin ağır kaldırmaması gerekiyor. Oğlumun okula gitmesi için eşimin tekerlekli sandalyeyi merdivenlerden indirmesi mümkün değil. Binada asansör olmadığı için hergün ben okula götürüp getiriyorum. Tuvalet, yemek ve kişisel bakımlarını dahi yapamıyor. Şuan eşimde aynı durumda. Büyük kızım imkansızlıklar yüzünden okulunu yarıda bırakıp geldi. Oğlum için devletten özürlü bakım parası alıyoruz. Aldığımız parayla geçinmemiz mümkün değil. Bu durumda benim çalışmam da söz konusu değil. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.

        4. kez fıtık ameliyatı olduğu için hiçbir iş yapamadığını ifade eden Fatma Özşahan ise oğlunun durumuna çok üzüldüğünü belirterek, " Bize eşim bakıyor. Oğlum ve ben bakıma muhtaç olduğumuz için çalışamıyor. Ben .çok üzülüyorum. Tek isteğim evlatlarıma mutlu bir gelecek sunabilmek. Bizim buna gücümüz yetmiyor. Herkesten bize yardım bekliyoruz" dedi.

        Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde okuyan ancak maddi durumları kötü olduğu için okulunu dondurmak zorunda kalan ailenin büyük kızı Merve Öşahan ise "Maddi durumumuz iyi olmadığı için ihtiyaçlarımı karşılayamaz hale geldik. Devlet yurdunda yer olmadığı için kalamadım ve okulumu dondurup ailemin yanına gelmak zorunda kaldı" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ