Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil 19 bin kişi organ bekliyor

        Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ikinci sınıf öğrencilerinin topluma hizmet uygulamaları dersinde gerçekleştirdikleri organ bağışı projesi kapsamında düzenlenen panelde, Türkiye'de 19 bin kişinin organ beklediğine vurgu yapıldı.

        Diş Hekimliği Fakültesi Bilim sanat Amfisi'nde, EÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun'un moderatörlüğünde gerçekleşen panele Prof. Dr. Hüseyin Töz, Başhemşire Nebile Özdemir ve koordinatör uzman hemşire Nurşen Altuğ konuşmacı olarak katıldı. Uzman hemşire Nurşen Altuğ, "Organ bağışı ve naklinden bahsederken büyük bir aileden bahsediyoruz. Bu ailenin en önemli kısmını organ bekleyen hastalar oluşturuyor. Türkiye'de 2011 yılı verilerine göre 19 bin civarı organ bekleyen hasta var. Bunun 18 binden fazlasını böbrek hastaları oluşturuyor" dedi.

        Prof. Dr. Töz de, organ bağışının artık sıradan normal bir iş olması gerektiğini vurgulayarak, organ bağışı kartı doldurmanın tek başına bir şey ifade etmediğini bunun aileyle de paylaşılması gerektiğini dile getirdi.

        Konferansa katılanlarla yapılan karşılıklı soru cevaplarla bu önemli konu hakkında insanlar biraz daha bilinçlendirilmiş oldu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ