Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Fazla demirden paslanıyor!

        Köy muhtarı Veli Güleç, sudaki demir oranının çok yüksek olduğunu, hava ile temas edince oksitlenme nedeniyle renginin değiştiğini söyledi.

        Köyü ziyaret ederek suyu yerinde gören CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulmalarını istedi.

        Suyla ilgili şikayetleri duyunca Kurttutan Köyü'nü ziyaret ettiklerini belirten Mazlum Nurlu şönları anlattı:

        "Oturduğumuz kahvenin yakınındaki bir çeşmeden doldurdukları su bidonunu getirdiklerinde, suyun renginin kırmızıya yakın olduğunu hayretle gördük. Hatta köyün Salihli çıkışında bulunan mezarlık çeşmesinden giderken bir pet şişe de kendimiz doldurduk ve gördüğümüz manzara gerçekten çok kötüydü. Köylüler, 'Bu su nedeniyle son yıllarda köy halkından safra kesesinden ameliyat olanların sayısında ciddi artışlar oldu' diye dert yandı. Bizler de, CHP olarak bu konuyu basın yoluyla halkımız ile paylaşacağımızı ve yetkilileri duyarlılığa ve göreve davet edeceğimizi ifade ettik. Kurtutan köyümüzdeki sağlıksız su sorununu, Sağlık Bakanlığı nezdinde ilçemiz yetkililerine bildiriyoruz ve en kısa sürede konuya duyarlılık gösterileceğine inanıyoruz."

        'DEMİR ORANI ÇOK YÜKSEK, OKSİTLENİYOR'

        Köy muhtarı Veli Güleç, içme suyu ihtiyacının Kemer Mevkii'nde bulunan kuyudan sağlandığını söyledi. Her ay düzenli olarak numune alındığını kaydeden Güleç, "Suyun kuyudan çıkışı çok güzel. Ancak sudaki demir oranı yüksek olduğu için hava ile teması halinde oksitlenme başlıyor ve suyun rengi değişiyor. Şu anda köyümüzün arıtma tesisi arızalı. Yapılması için teknik heyetin gelmesini bekliyoruz. Suyu içerken dinlendirip içiyoruz" diye konuştu.

        KAYMAKAM: YENİ SONDAJ YAPTIK SU AYNI ÇIKTI

        Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da, köydeki suyun durumunun kendisine daha önce bildirildiğini söyledi. Peynircioğlu şöyle konuştu:

        "Ben de gidip bizzat yerinde incelemiştim. Yaptığımız araştırmalara göre özellikle o mevkide çok sayıda köyün içme suyu aynı renkte akıyor. Bu, yer altı sularının özelliği ile ilgili. Biz, programda olmamasına rağmen bu köyümüzde yeni bir sondaj çalışması yaptık. Ancak çıkan suyun rengi yine aynı. Bu sorunu yaşayan köyler arıtma sistemleri kurdu ve suyun rengi düzeldi."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ