Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık "Mucizeyi" gerçekleştirdi!

        Konya'da kocasının spermi dışarıya çıkmayan, kendisi de şeker ve tansiyon hastası olan 115 kilogram ağırlığındaki kadın, doktorların ''çocuk sahibi olma ihtimalin zor" demelerine rağmen tedaviye başladı. Kilo verdikten sonra, rahatsızlıkları nedeniyle dahiliye uzmanından hamilelik için "onay" alan genç kadın, kocasının testislerinde bulunan az sayıdaki spermle başlanan tüp bebek tedavisiyle elde edilen tek embriyoyla "anne" olmanın mutluluğunu yaşıyor.

        Yedi yıl önce evlenen Hatice (37) ve Kahraman (37) Karapınar çifti, çocuk sahibi olamayınca Novafertil Tüp Bebek Merkezi'ne başvurdu. 115 kilogram ağırlığındaki kadının şeker ve tansiyon hastası olması, eşinde de son derece az olan sperminin dışarıya çıkmaması olarak bilinen "klinefelter" sendromu bulunması nedeniyle tüp bebek tedavisine sıcak bakılmadı.

        Doktorların "çocuk sahibi olma ihtimalin zor" demesine rağmen, umudunu kaybetmeyen Hatice Karapınar, doktor gözetiminde zayıflamaya karar verdi. 23 kilo veren genç kadın, rahatsızlıkları nedeniyle tüp bebek tedavisi öncesi dahiliye uzmanından "onay" aldı.

        SADECE BİR YUMURTA ELDE EDİLDİ

        Karapınar çifti, tekrar aynı tüp bebek merkezine giderek çocuk sahibi olmak istediklerini yineledi. Çift, ısrarcı olunca tüp bebek tedavisine başlandı.

        Başlı başına "klinefelter" rahatsızlığı bulunan hastalarının çocuk sahibi olmalarının çok düşük olmasına rağmen, merkezin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ali Sami Gürbüz, çiftle özel olarak ilgilendi.

        Kahraman Karapınar'ın dışarıya çıkmayan az sayıdaki spermi testiste bulundu. Sperm operasyonla alındıktan sonra donduruldu. Hatice Karapınar ise yumurta toplama işlemine alındı. Elde edilen tek yumurtanın dölleme işlemi, eşinin dondurulmuş spermiyle gerçekleştirildi. Tek embriyo rahmine yerleştirilen genç kadın, hamile kaldı.

        Karapınar; 6,5 aylık hamileyken mide ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede üç ay önce bebeğini dünyaya getirdi. Çiftin, adını "Süleyman Ali" verdikleri bebekleri, 1 kilo 120 gram ağırlığında doğduğu için hemen kuvöze alındı. Ciğerleri gelişmediğinden iki buçuk ay solunum cihazıyla yaşatılan Süleyman Ali, sağlığına kavuşunca taburcu edildi.

        DOĞUM SANCISINI KARIN AĞRISI SANDI

        Hatice Karapınar, tüm olumsuzluklara rağmen bebeklerini kucaklarına aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

        Hamile olduğunu öğrendiğinde ve doğum yaptığında her şeyin şaka gibi geldiğini ifade eden Karapınar, "Mutluluğumu kelimelerle anlatamıyorum. Hamileliğim çok zor geçti. Sürekli doktor gözetimindeydim. Tansiyon ve şeker hastalığım nedeniyle haplarımı doktor kontrolünde alıyordum. Doğum sancısının bile farkına varamayacak kadar heyecanlıydım. 'Midem ağrıyor' diye gittiğim hastanede doğum yaptım. Oğlumu kucağıma alınca, çektiğim tüm sıkıntılara değdiğini gördüm" diye konuştu.

        "ÜZÜLMESİNLER" DİYE GÖNDERMEYE ÇALIŞMIŞLAR

        Çiftin doktoru Ali Sami Gürbüz ise yapılan kontrollerinde çok fazla olumsuzlukla karşılaşılan çifte, üzülmemeleri için tedaviden vazgeçmelerini önerdiklerini dile getirdi.

        ''Nasıl olsa dahiliye uzmanı tedaviye onay vermez'' düşüncesiyle ilgili doktora yönlendirilen Karapınar çiftinin, kendilerine tekrar gelmeyeceğini düşündüklerini anlatan Gürbüz, şunları kaydetti:

        "Çifti aylar sonra tekrar karşımızda görünce şaşırdık. Kadın zayıflamış ve dahiliye uzmanından tedavi için 'olur' almıştı. 'Kocadan sperm çıkmaz' derken testislerde az da olsa sperm bulduk. Tedaviyle bir tane yumurta elde edince döllenme ihtimalinin çok az olduğunu düşündük. Gebeliğin oluşması zordu. Ama çift, çocuk sahibi olmaya kendilerini çok inandırmıştı. Embriyo transferini gerçekleştirdikten sonra Hatice hanımın hamile kalacağına inanmaya başladım. Riskli geçen hamilelik sonrası çocuğunu kucağına aldı. Karapınar çifti, o gün piyango bileti alsaydı büyük ikramiye galiba onlara çıkardı. Adeta bir mucize gibiydi."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ