Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları İbrahim Saraçoğlu: 'Çöp yiyoruz'

        Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Teknoloji ilerlerken diğer taraftan hastalıklarında arttığını belirten Prof. Dr. Saraçoğlu, “Bilim mutlaktır ve kesin doğrudur diye bir kavram kesinlikle yoktur. Mutlak doğru yalnızca yüce Allah’ındır. Yıllarca ülser hastalarına sütün iyi geldiğini söylediler şimdi ise kanser yaptığı iddia ediliyor” diye konuştu.

        “GIDA TAKVİYELERİNİ SAF HALDE TÜKETMEYİNİZ”

        Gıda takviyelerini saf halde tüketilmemesi gerektiğini ifade eden Saraçoğlu, "Birisi size saf halde bir gıda takviyesi veriyorsa bu yanlıştır. Beta karoten havuçta vardır. Bunu kapsülün içerisine koydular ve kullanın dediler. Kanseri önlediğini söylediler. Yıllar geçtikten sonra gördüler ki bu kapsülleri kullananların büyük çoğunluğu kansere yakalandı insanlar da havuçtan korkmaya başladı. Bu kesinlikle yanlıştır " şeklinde konuştu.

        “HORMANLARLA KENDİMİZİ ZEHİRLİYORUZ”

        Yediğimiz hiçbir gıdanın doğallığı kalmadığını söyleyen Saraçoğlu, "Marketlere gittiğimizde her şey göz alıcı jelatinlerin içerisinde. Aklımızı kullansak ülkemizin toprak zenginliği başka hiçbir ülke ile mukayese edilemez. Ama biz ne yapıyoruz hormonlarla kendimizi zehirliyoruz. Yoktan var etmek Allah’a mahsustur ama tohumun verimliliğini yüzde seksene çıkarttılar. O tohumun içerisindeki vitamin, mineral ve bizi hastalıklara karşı koruyan etkin maddelerin yüzde sekseni eksik. Geriye kalanı da zaten çöp olarak yiyoruz. Yani hepimiz çöp yiyoruz" dedi. Söyleşiye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar merak ettikleri sorulara da yanıt aradı ve önemli kürlerin tariflerini öğrendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ