Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Kısırlık Kısırlığa ilginç tedavi

        Tüp bebek denemelerinde başarısız olan, yumurta ve spermlerinden kaynaklı sorunlar yaşayan çiftler için yeni bir umut doğdu: Türkiye’de ilk kez ‘yumurtaya elektrik akımı’ verilmesi yöntemiyle döllenme sağlandı.

        Tüp bebek denemelerinde başarısız olan çiftler için Türkiye’de ilk kez, ‘yumurtaya elektrik akımı’ verilmesi yöntemiyle döllenme sağlandı. 'Piezo elektrik yöntemi’yle çocuk sahibi olmaları imkansız görünen hastalar sağlıklı doğumlar gerçekleştirdi.

        Yüzde 44 başarı

        ‘Piezo elektrik’ yönteminin uygulanmasıyla önceki tüp bebek denemelerinde hiç döllenme elde edilemeyen, hiç embriyo transferi yapılamamış vakalarda, mikroenjeksiyor işleminden 30 dakika sonra yumurtalara piezo elektrik veriliyor.

        Elektrik akımı, sperm hücresine yardımcı olarak yumurta aktivasyonunu sağlayıp döllenmeyi kolaylaştırıyor. Merkezde 612 yumurtaya uygulanan işlemde döllenme yüzde 44,1 olarak belirlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Baltacı, “Hiç hareketli sperm hücresi olmayan erkeklerde döllenme ve gebelik oranlarını artıran alternatif bir tedavi olarak da umut verici sonuçlar sağlamıştır”dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ