Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Yeni yıl dileğine kavuştu

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Diyaliz Merkezi’nde, yeni yıl kutlamaları sırasında herkes gibi dilek tutup, yeni yılda bir böbrek ve sağlıklı yaşam isteyen İcre’ye, 10 gün sonra müjdeli haber Konya’dan geldi.

        Konya’da beşikten düşen ve beyin ölümü gerçekleşen 15 aylık Emir Kutay Bozkurt’un organları ailesi tarafından bağışlandı.

        BİR İSTEDİ İKİ GELDİ

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde, cuma günü yapılan operasyonlarla minik Emre’nin böbrekleri 9 yaşındaki İcre Orhan’a, karaciğeri ise karaciğer bekleme sırasındaki 9 yaşındaki Yusuf Bozkuş’a nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, İcre Orhan’ın nakil ameliyatından sonra yoğun bakıma alınarak takip edildiğini ve sağlığının iyi olduğunu söyledi. Doç.Dr. Dinçkan, Emir bebekten alınan her iki böbreğin de nakledildiğini, İcre’nin çok şanslı olduğunu ifade etti. Minik Emir’in karaciğerinin nakledildiği Yusuf Bozkuş’un da İcre gibi yoğun bakımda ve sağlığının iyi olduğu belirtildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ