Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Akciğerlerimizi temizleyen gıdalar
        1

        ZENCEFİL

        Zencefil ; Çok kuvvetli bir antioksidan olan zencefil, akciğerleri temizlemektedir. Çeşitli toksinleri, mukus ve istenmeyen parçacıkları akciğerlerden atmaya yardımcıdır. Bu nedenle zencefil çayı veya zencefili direk olarak yiyebilirsiniz.

        2

        SARIMSAK

        Sarımsak ; sarımsak kuvvetli bir antioksidan olması yanı sıra, içinde bol miktarda bulunana alisin kimyasalı ile akciğerleri temizler.


        3

        SARIMSAK

        Bu kimyasal akciğerlerde ki mukusu, grip ve soğuk algınlığı ve solunum problemlerine iyi gelir. Sarımsağı günde 3 diş tüketebilir veya balla karıştırılmış çayını içebilirsiniz.

        4

        OKALİPTÜS

        Okaliptüs ; Okaliptüs doğal bir antibiyotik olması yanı sıra içinde yağlar barındırır. Bu uçucu yağlar, akciğer enfeksiyonlarına iyi gelir, kan basıncını arttırarak kanın çoğalmasını sağlar.

        5

        OKALİPTÜS

        Öksürük şuruplarında, boğaz pastillerinde bu kimyasal yağ kullanılır. Taze okaliptüs çayı bronşit ve sinüzite iyi gelir. Buharını solumak öksürük ve bronşite iyi gelir.

        6

        EKİNEZYA

        Ekinezya; Ekinezya akciğerleri temizler. Soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde kullanılır. Bitkinin kökleri çeşitli akciğer enfeksiyonlarında yardımcıdır.

        7


        KEÇİ BOYNUZU

        Keçiboynuzu ; Özellikle sigara içenler için keçiboynuzu çok faydalıdır. 5 adet keçiboynuzu 1litre suda kaynatılır ve aç karna içilirse sigara etkileri yavaşlar.

        8

        KEÇİ BOYNUZU

        6 ayda bir 20 gün kadar tekrarlanmalıdır.

        9

        EBEGÜMECİ

        Ebegümeci ; Kaynar suda 1 miktar ebegümeci kaynatılır ve 5-6 saat sonra aç karına 1 bardak içilir. Bu uygulama ile, akciğerlerde ki sigara etkileri yavaşlatılır. Ebegümeci, balgam attırır, akciğer kanserini engeller.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ