Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitkiler, evlere sağlık katan etken güçtür. Üstelik tüm faydalarının yanı sıra evinizin görünümünü de güzelleştirirler.

        İşte evde besleyeceğiniz bitkilerin sağlığınıza yapacağı katkılar...

        1. Havanızı arıtırlar

        Bitkilerin karbondioksidi oksijene çevirdiğini biliyorsunuzdur; bu evde besledikleriniz için de geçerli. Oksijenin vücudunuzun her yeri ve beyniniz için çok önem taşıdığını unutmayın. NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nun havasını temizlemek için bitkilerden faydalandığını biliyor muydunuz? Bazı türler özellikle havayı benzen, formaldehit gibi toksinlerden arındırıyor. Bu faydalarından en etkili şekilde yararlanmak için NASA araştırmacıları her metrekareye en az bir çiçek koymayı öneriyor.

        2. Dalından masaya

        Herkes bir limon ağacına bakacak iklimde ya da şartlarda yaşamıyor ama ağaçların bodurları olduğunu biliyor musunuz? Muz ağaçları, ananas ağaçları, avokado ağaçları, incir ağaçları, ve daha fazlası… Kahvaltı için dalından kopardığınız taze bir avokado ya da içeceğinizi tatlandıracak mis kokan nane yaprakları düşünün, bunların balkon ya da mutfağınızda yetiştirebilirsiniz.

        3. Eve ruh katarlar

        Bitkiler yaşayan şeylerdir ve etrafınız yaşayan şeylerle sarılı olduğunda kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Bitki besleyerek gerçek anlamı ile evinize hayat katarsınız. Doğadan bir parçayı evinize taşıyorsunuz ve bu tüm o kapalı, sağlıksız alanın enerjisini değiştiriyor. Kokulu bitkiler evinizin güzel kokmasına da yarayacaktır, yapay oda kokularından çok daha iyi değil mi?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ