Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil 1 yaşında, yüz nakli bekliyor
        1

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Hasan Akbaş, bir süre önce evlerinde çıkan yangında yüzü ve elleri tamamen yanan bir yaşındaki oğluna yüz nakli yapılmasını istiyor.

        2

        Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Esentepe Mahallesi'nde yaşayan Hasan ve Remziye Akbaş ile 5 çocuğunun yaşadığı evde, elektrik sobasının devrilmesi sonucu yangın çıktı.

        3

        Alevlerin tüm evi sardığı yangın sırasında beşiğinde uyuyan bir yaşındaki Serkan Akbaş'ın elleri ve yüzünün tamamı yandı.

        4

        Yaralı halde hastaneye kaldırılan ve ilk müdahalenin ardından Adana'ya sevk edilen minik Serkan, özel hastanenin ücretini karşılayamadığı için babası tarafından Yüksekova'ya getirildi.

        5

        İki eli ve gözleri yanan oğlunun durumunu her gördüğünde kahrolduğunu söyleyen Hasan Akbaş, maddi durumu el vermediği için oğlunun tedavisini yarım bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

        6

        İnşaatlarda çalışarak geçimini sağladığını ve kış aylarında işsiz kaldığını anlatan Akbaş, bir ay önce İşkur kapsamında geçici olarak işe alındığını ve aldığı maaşla 5 çocuğu ile yaşlı anne ve babasına ancak bakabildiğini ifade etti.

        7

        Oğluna yüz nakli yapılmasını istiyor

        Oğluna yüz nakli yapılması konusunda yetkililerden yardımını beklediğine değinen Akbaş, "Yangının ardından çocuğum tanınmaz hale geldi. Ambulans ile hastaneye kaldırdık ve acilen Adana'ya sevk edildi.

        8

        Burada da bir özel hastaneye kaldırdık ama maddi gücüm yetmediği için çocuğumu bir süre sonra buradan almak zorunda kaldım. Yanıklar nedeniyle oğlumun gözleri görmüyor. Ama yüz nakli olabileceği söyleniyor. Ben de yüz nakli olabilmesi için yardım bekliyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ