Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Halsizlikle baş etmenin yolları
        1

        İnsanların temel sorunu olan halsizlik, belirli hastalıklardan kaynaklanmıyorsa önüne geçilebilir bir şeydir. Önerilerimizi deneyerek 1 hafta içinde daha enerjik bir hal alabilirsiniz…

        2

        Kahvaltı her gün kesinlikle yapılmalıdır, güne kahvaltısız başlamak aşırı yorgunluğa neden olmaktadır, insan vücudu uyurken bile enerji tüketin, kaybedilen enerji kahvaltı ile kazanılmalıdır.

        3

        Sabah yürüyüşleri yapın. Uyandığınızda kan dolaşımının biraz hızlanması, beyne kan gitmesi sersemliği üstünüzden atmanızda yardımcı olacaktır. Her sabah yarım saat veya on beş dakikanızı spora ayırın.

        4

        Bol su tüketin, günlük yaşantınızda suyun çok büyük önemi bulunmaktadır, su enerji sağlayarak kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlayacaktır. Her gün 2 litre olmasa bile 1-1.5 litre su tüketilmelidir, bu nedenle su şişeniz sürekli yanınızda bulunsun.

        5

        2-3 saatte bir yemek yiyin, yemek olmasa da bisküvi gibi tatlı şeylerden aşırı tüketmemek şartıyla enerji alabilirsiniz. Bunu ara öğün olarak da düşünebilirsiniz.

        6

        Erken yatmaya başlayın ve geceleri aşırı yemek tüketmeyin. Yatmadan önce 15 dakika egzersiz çalışmaları yapın. (yoga, pilates tavsiyedir)

        7

        Stresten uzak durun, sizi sıkıntıya sokan problemi bulup ortadan kaldırın. Beyin ne kadar rahat olursa o kadar enerjik olursunuz.

        8

        Günde 1 fincan kahve içebilirsiniz. Kafein, vücut sistemlerini uyararak sizi daha dinç tutabilir.

        9

        Ayrıca bal, pekmez gibi gıdalar ya da badem, fıstık gibi kuruyemişler gün içinde gerçekten gayet enerjik hissettiriyor.

        10

        Bunlar, hayatınızda sizleri daha enerjik hissettirecek faktörlerdir, yorgun bir beden enerjik olamaz bu yüzden kendinizi dinlendirmeye çalışın. Bunları 1 hafta kadar deneyip sonuç alamadığınızı fark ederseniz doktora gözükerek probleminizi bulmaya çalışın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ