Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Kısırlık Soğan yemek için 5 neden
        1

        A, B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fos for ve kü kürt mi ne ral le ri ba kı mın dan ol duk ça zen gin olan soğanın faydaları saymakla bitmiyor. Sağlıklı yaşam ve beslenmeyle ilgili yayın yapan “www.fitnea.com” internet sitesi de soğanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini sıraladı. İşte soğan yemek için beş neden...

        2

        İçerdiği sülfür kolesterol ve trigiliserid seviyesini düşürüyor, kanın pıhtılaşmasını engelliyor; dolayısıyla kalp sağlığına yararı bulunuyor.

        3

        Her gün tüketmenin kemik yoğunluğuna katkısı vardır; özellikle de menopoz sürecinde kemikleri zayıflayan kadınlara çok yararlıdır. Menopoz nedeniyle kemikleri zayıflayan kadınlarda kalça ve diğer kemiklerin kırılma riskini düşürür.

        4

        Soğandaki antioksidan maddeler iltihaplanmaya karşı bünyeyi korur. Bağışıklık sistemindeki akyuvarlara olan etkisiyle de bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun iltihaplanmaya karşı direncini artırır.

        5

        Az miktarda tüketilse bile bazı kanser risklerini düşürür. Riski düşürdüğü kanser türlerinin başında yumurtalık kanseri ve bağırsak kanseri bulunuyor.

        6

        Soğan yemenin diğer yararları arasında kan şekeri seviyesini ayarlaması, bakteriyel enfeksiyona karşı bünyeyi koruması gibi olumlu etkileri bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ