Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        1

        Aspir kilo verdiriyor

        Yalancı safran olarak da bilinen aspir otu kabızlığa karşı faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücutta biriken fazla yağı eriterek kilo vermeyi kolaylaştırır. Yağ dokusunun enerjiye ve kas dokusuna dönüşmesine de katkıda bulunur.

        2

        Uykusuzluğa radıka

        Sebze olarak yetiştirilen radıka mesane ve kalınbağırsak iltihaplarını giderir. Sarılıkta ve gut hastalığında faydalıdır. Uykusuzluğa iyi gelir. Karaciğer şişkinliğini indirir. Böbrek ve safra taşlarını düşürmeye yardımcı olur.

        3

        Hatmi öksürüğü keser

        Hatminin kökü, yaprağı ve çiçeği ilaç yapımında kullanılır. Balgam söktürür. Öksürüğü keser. Nezle ve bronşit şikayetlerini azaltır. Boğaz, ağız, diş eti ve bağırsak iltihaplarını giderir. İdrar söktürür ve idrar yollarındaki sancıları dindirir.

        4

        Güzellik iksiri fesleğen

        Fesleğen sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Enerji . Arı sokmasında zehrin etkisini azaltır. Cildi rahatlatır. Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj, saç köklerini güçlendirir. Yağı ise selülit şikâyetlerinin giderilmesine yardımcı olur.

        5

        Frenk kimyonu gazı alır

        Frenk kimyonu iştah açıcı ve uyarıcıdır. Bağırsaklarda gaz oluşumunu engelleyici etkiye sahiptir. Mideye faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Ağız kokusunu giderir. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur

        6

        Diş ağrısına zambak

        Zambak başta diş ağrıları ve adet sancıları olmak üzere vücut ağrılarını giderir. Diş iltihaplarında faydalıdır. Ciltteki apse, şişlik ve yaraları iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca, cildi gerginleştirir ve gençleştirir. Zambak suyu yüzdeki lekeleri çıkarmakta da etkilidir. Yüze parlaklık verir.

        7

        Ülser ilacı kara lahana

        Çok besleyici bir sebze olan kara lahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır. Vücuttaki zehirli maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Özellikle taze kara lahana suyu mide ve bağırsak ülserine iyi gelir, bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur

        8

        Cilt için hüsnüyusuf

        Hüsnüyusuf çiçeği kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanır ve içilir. İktidarsızlıkta faydalıdır. İdrar söktürür. Merhemi cilde renk vermek için kullanılmasının yanında bazı cilt hastalıklarına karşı da faydalı
        olmaktadır.

        9

        Oğul otu sakinleştirir

        Oğul otu stresi azaltmakta oldukça etkilidir. Sinirleri yatıştırarak migren, baş ağrısı, kulak çınlaması, baş dönmesi, uykusuzluk, sara (epilepsi) ve sinir krizlerinde faydalı olur. İnsanı ferahlatarak depresyon, melankoli, iç sıkıntısını giderir.

        10

        Pişiklere kibrit otu

        Kibrit otunun başakları kurutulduktan sonra sporları toz haline getirilerek kullanılır. Bebek pişiklerini iyileştirmeye yardımcı olur. İdrar söktürücü ve bağırsak spazmlarını çözücü etkilere sahiptir. Mesane iltihaplarını giderir. Sporlar dışındaki kısımları zehirlidir

        11

        Deniz üzümü nefes açar

        Deniz üzümü çalısının kuru dalları suda kaynatılıp suyu içilerek kullanılabileceği gibi meyveleri de yenebilir. Bronşları genişletici etkisi ile astıma karşı faydalıdır. Kan basıncını yükseltici etkiye sahiptir. Uykusuzluk ve huzursuzluk problemlerine neden olabileceği için dozunda ve kısa süreli kullanılmalıdır.

        12

        Nezleye mine çiçeği

        Mine çiçeği, kurutulmuş yaprakları ve kökleri kaynatılarak kullanılır. Günümüzde nezle ilaçlarının pek çoğunda mine çiçeği ayrılmaz bir parça olmuştur. Gevşetici etkileri rahim kaslarını da etkilediğinden gebelik döneminde kullanılması önerilmez.

        13

        Bronşite ebegümeci

        Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Ateş düşürücüdür. Nezle ve bronşite iyi gelir. Burun kanamasını önler, tıkanıklığını giderir. Nefes darlığında faydalıdır. Boğaz iltihaplarına karşı ise kalkan
        görevi görür.

        14

        Kalbe Trabzon hurması

        Trabzon hurması, kanserden korunmak için önemli yer tutar. A vitamini ve karbonhidrat bakımından çok zengindir. Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisi için şifalı bir meyvedir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ