Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kan bağışı ile 200'den fazla kişinin hayatını kurtardı,Şanlıurfa'da 80 ünite kan vererek, 200'den fazla kişinin hayatını kurtardı

        Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Üyesi ve Sigorta Danışmanı Mehmet Erdem, verdiği 80 ünite kan ile 200'den fazla kişinin hayatını kurtardı. Erdem'e Kızılay tarafından teşekkür plaketi verildi.

        Şanlıurfa Kızılay Kan Bağış Merkezi'nin ŞUTSO ile birlikte oda binası içerisinde kan bağış kampanyası düzenlendi. Kampanyaya oda yöneticilerinin yanı sıra meclis üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Kan bağışından sonra katılanlara tatlı ikram edildi. Kan bağış kampanyasının ardından Kızılay Kan Merkezi Şanlıurfa Sorumlusu Dr. Buket Arvas Singan tarafından ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin ve ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş'e, kampanyaya destekleri dolayısıyla plaket verildi.

        Singan, ŞUTSO Meclis Üyesi ve Sigorta Danışmanı Mehmet Erdem isimli kan bağış rekortmenine teşekkür plaketi verdi. Singan, üreticilerin arasında bulunduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında, kanın üretilemeyen tek sıvı olduğunu vurguladı. ŞUTSO'nun 8 milyon üyesinin tamamına ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Singan, şöyle devam etti: "Değerli sanayiciler belki de dünyanın öbür ucuna ürün gönderen değerli üreciler, şunu bilmenizi istiyorum. İnsanoğlunun aciz kaldığı üretemediği bir sıvıdır, kan. Bizlerde Şanlıurfa ve ilçelerine gidip, buradaki hastalar için kan toplayan, koşturan bir ekibiz.

        İnsanoğlunun belki bundan sonra da hiç üretemeyeceği bir sıvı olması nedeniyle, kan bağışına herkesin çok duyarlı olması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bizlerin de bir gün kana ihtiyacı olabileceğini hiçbir zaman unutmayalım. Bundan sonra biz kapıyı çalan değil de çağrılan, davet edilen bir ekip olmak istiyoruz. Bundan sonra inşallah daha çok görüşürüz."

        Erdem'in 80 ünite kana bağışında bulunarak 200'den fazla kişinin hayatını kurtardığını belirten Singan, bu kan bağış kampanyasına da Erdem'in vesile olduğunu kaydetti. Singan, "Aranızda bir rekortmen var. Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi'ne en çok uğrayan ve bağış yapan bir üyeniz var. Mahmut Erdem bey, 80 üniteyi aşkın kan bağışıyla yaklaşık 200'den fazla hastanın hayatını kurtardı. Sadece 10 dakika vakit ayırarak verdiği 450 cc kan ile 200'den fazla hastanın hayatını kurtarmak bence çok önemli. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

        Kan bağışında bulundukça mutlu olduğunu belirten Erdem, kan bağışının vatandaşlık görevi olduğunu söyleyerek, tüm vatandaşlara çağrıda bulundu. Erdem, "Sosyal sorumluk projesi kapsamında odamız üyeleri birlikte kan bağışında bulunduk. Kan, markette satılmaz, fabrikası yoktur. Allah katında bir sevabı vardır. Her sağlıklı kişinin kan vermesini tavsiye ediyorum. Vücutta eksilen kan taze olarak geri dönüyor. Kan ihtiyacı hepimizin başına geliyor. Kan aranıp da bulunmaması çok zor bir şey. Üyelerimizle birlikte bunun için kan bağışında bulunduk. Ayrıca vatandaşlık görevidir" diye konuştu.

        Kan bağış kampanyasının 2 gün boyunca devam edeceği belirtildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ