Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Nakil Tek umudu yüz nakli

        Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinde, 19 yaşındayken av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzünden yaralanan ve şimdiye kadar 38 ameliyat geçiren Feyyaz Çelik, yüz nakli olacağı günü bekliyor.

        Çelik, 3 yılda 38 ameliyat olduğunu ancak hala sağlığına kavuşamadığını söyledi. Türkiye'de gerçekleştirilen yüz nakli operasyonlarının kendisi için umut ışığı olduğunu belirten Çelik, bir an önce yüz nakli ameliyatı olarak sağlığına kavuşmak istediğini ifade etti.

        Yüz nakli olduktan sonra yaşamına sağlıklı bir şekilde devam etmek istediğini anlatan Çelik, "Toplum içerisine çıkarken çekiniyor, utanıyorum. Bir ortama girdiğinizde herkes size farklı gözle bakıyor. Yüz nakli olarak herkesin içerisinde normal bir insan gibi çıkmak istiyorum" diye konuştu.

        Kendisine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan'ın destek verdiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

        "2011 yılında arkadaşlarımızla ördek avına çıktık. Tüfek tutukluk yaptı. Ben silahı elime aldığında tüfek ateş aldı, çene kısmımdan saçmalar girdi. Arkadaşlarım hemen hastaneye götürdüler. Yapılan müdahaleye rağmen bu duruma geldim. Hayata yeniden tutunmaya çalışıyorum. Sevdiğin kızın yanına gidemiyorsun. İnsanların bakış açısı farklı. İnsanların bana eskisi gibi bakmalarını istiyorum."

        Çelik, ailesi, yakınları ve arkadaşlarının durumuna üzüldüğünü ifade ederek, "Artık onları üzmek istemiyorum. Yüz nakli olduktan sonra evlenip yuva kurmak istiyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ