Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Anne ve Çocuk 'Normal doğum ısrarı öldürdü' iddiası

        İHA'ının haberine göre, 32 yaşındaki Gönül Söyler, Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde doğuma alındı. Ancak bir türlü normal doğum gerçekleşmedi. Bunun üzerine aile bebeğin sezaryenle alınmasını istedi. Ama doktor normal doğum yaptıracağını söyledi. Normal doğum başlamayınca doktor suni sancı vererek doğumu başlattı. Buna rağmen doğum çok zor geçti. Bebeğin kafasında ve kolunda zedelenmelere meydana geldi.

        Doğum gerçekleştikten sonra doktor, kanamanın durmadığını Söyler'in rahminin alınması gerektiğini belirterek aileden imza karşılığı kadının rahmini aldı. Ancak buna rağmen Söyler'in durumu iyiye gitmeyince Yüreğir Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak burada yapılan müdahalelerde yetersiz kalınca Söyler, 3. çocuğunu dünyaya getirdikten sonra hayatını kaybetti. Kafasında ve kolunda zedelenme olan bebek de hastanede 3 gün kaldıktan sonra taburcu edildi.

        Duruma isyan eden Gönül Söyler'in babası Ali Haymalı, kızının ölümünde doktorun ihmalinin bulunduğunu belirterek, "Kızım düzenli olarak hastaneye gidiyordu. O günde hiçbir şikayeti yoktu doğuma gitti ancak bize cenazesi geldi. Burada doktor hatası var ben şikayetçiyim" dedi.

        Hastane başhekimliği ise bu olaydan doktorun sorumlu olduğunu bu nedenle hastanenin töhmet altında bırakılamayacağını, olayın aile tarafından yargıya taşınacağı bu nedenle bilgi verilemeyeceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ